Ga terug Email Link
–+ servings
gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes

Gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht of snack
Print Pin
Gang: snack, voorgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Frituurpan

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel Indiase currypasta b.v. Patak
  • 10 gram verse koriander

Voor de yoghurt-mango dip:

Aan de slag!

  • Maak van het zelfrijzend bakmeel, het ei en het water een glad beslagje. Voeg hier de currypasta aan toe en breng verder op smaak met zout en peper.
    100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 100 ml water, 1 eetlepel Indiase currypasta
  • Hak of knip de korianderblaadjes fijn en voeg toe aan het beslag.
    10 gram verse koriander
  • Verhit de frituurpan tot 175 graden (of verhit olie in een grote pan of wok). Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en bak ze goudbruin (ca. 3 minuten). Laat de gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes even uitlekken op keukenpapier.
    1/2 bloemkool
  • Meng voor de dip de yoghurt met de mango chutney.
    2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt, 1 eetlepel mango chutney
Delen op Facebook