Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 10 minuten).
2 blaadjes gelatine
Pureer de frambozen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie. Je kunt als je dat wilt de frambozenpuree door een zeef halen, ik doe dat eigenlijk nooit.
225 gram frambozen
Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree.Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen. 50 gram suiker
Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en en verdeel het over vier glaasjes. Of lepel het in de glaasjes als je een spuitzak te veel gedoe vindt. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
150 ml slagroom
Serveer met wat achtergehouden frambozen (op de foto heb ik ook nog wat geschaafde witte chocolade erover gedaan).