Ga terug Email Link
+ servings
Luchtige frambozenmousse

Luchtige frambozenmousse

Een heerlijk dessert met maar 4 ingrediënten!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 225 gram frambozen vers of diepvries (maar wel ontdooid)
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Aan de slag!

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 10 minuten).
    2 blaadjes gelatine
  • Pureer de frambozen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie. Je kunt als je dat wilt de frambozenpuree door een zeef halen, ik doe dat eigenlijk nooit.
    225 gram frambozen
  • Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree.
    Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
    50 gram suiker
  • Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en en verdeel het over vier glaasjes. Of lepel het in de glaasjes als je een spuitzak te veel gedoe vindt. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
    150 ml slagroom
  • Serveer met wat achtergehouden frambozen (op de foto heb ik ook nog wat geschaafde witte chocolade erover gedaan).
Delen op Facebook