Luchtige frambozenmousse

Luchtige frambozenmousse (met maar 4 ingrediënten)

Een heerlijke luchtige frambozenmousse die niet kan mislukken en fantastisch smaakt. Met maar vier ingrediënten! De zomer in een glaasje, wat wil je nog meer?

Luchtige frambozenmousse

Frambozen

Ik hou echt van zomerfruit. Frambozen, blauwe bessen en bramen zijn mijn favorieten, op de voet gevolgd door de watermeloen. Helemaal blij maak je me door me mee te nemen naar een pluktuin, waar je de frambozen zelf kunt plukken. En tussendoor lekker snoepen!

kersenmousse

Mousse

De luchtige structuur van deze mousse is tongstrelend lekker. En de hoeveelheden zijn niet zo enorm, dus een klein glaasje gaat er ook na een zware maaltijd nog wel in! Eerder maakte ik deze mousse ook al met kersen en aardbeien.

Luchtige frambozenmousse

Luchtige frambozenmousse

Wat heb je nodig (4 personen)

Ingrediënten

Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 10 minuten)

Pureer de frambozen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie. Je kunt als je dat wilt de frambozenpuree door een zeef halen, ik doe dat eigenlijk nooit.

Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree.

Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en en verdeel het over vier glaasjes. Of lepel het in de glaasjes als je een spuitzak te veel gedoe vindt. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.

Serveer met wat achtergehouden frambozen (op de foto heb ik ook nog wat geschaafde witte chocolade erover gedaan).

Bewaar het recept voor luchtige frambozenmousse op Pinterest:

Luchtige frambozenmousse

Dit recept verscheen ook als gastblog ook op www.beafitmom.nl
Summary
recipe image
Recipe Name
Luchtige frambozenmousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*