Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol het taartdeeg op het papier uit op de bakplaat (met bakpapier indien je zelfgemaakt deeg gebruikt).
1 rol koelvers taartdeeg (300 gram)
Snijd de amandelspijs in dunne plakjes en verdeel over de taartbodem. Laat ca. 4 cm van de rand vrij.
300 gram amandelspijs
Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd in plakjes (eventueel in waaiervorm, door de peren in te snijden maar de bovenkant vast te laten). Verdeel de peren over de amandelspijs.
3 handperen
Vouw het deeg rondom de vulling. Klop het ei los en bestrijk hiermee de rand. Bestrooi met de suiker.
1 ei, 2 eetlepels suiker
Bak in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Rooster intussen in een droge koekenpan in ca. 3 minuten de pecannoten met de honing. Verdeel de noten over de taart.
50 gram pecannoten, 2 eetlepels honing