Ga terug Email Link
–+ servings
perengalette

Perengalette

Een heerlijke rustieke taart met amandelspijs en peren
Print Pin
Gang: Taart
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 8 porties

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers taartdeeg (300 gram) of zelfgemaakt deeg
  • 300 gram amandelspijs
  • 3 handperen Conference of Comice
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels honing

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Rol het taartdeeg op het papier uit op de bakplaat (met bakpapier indien je zelfgemaakt deeg gebruikt).
    1 rol koelvers taartdeeg (300 gram)
  • Snijd de amandelspijs in dunne plakjes en verdeel over de taartbodem. Laat ca. 4 cm van de rand vrij.
    300 gram amandelspijs
  • Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd in plakjes (eventueel in waaiervorm, door de peren in te snijden maar de bovenkant vast te laten). Verdeel de peren over de amandelspijs.
    3 handperen
  • Vouw het deeg rondom de vulling. Klop het ei los en bestrijk hiermee de rand. Bestrooi met de suiker.
    1 ei, 2 eetlepels suiker
  • Bak in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan in ca. 3 minuten de pecannoten met de honing. Verdeel de noten over de taart.
    50 gram pecannoten, 2 eetlepels honing
Delen op Facebook