Was de mosselen en check of ze allemaal gesloten zijn. Tik bij een open mossel even tegen de rand van het aanrecht. Gaat de schelp niet dicht? Gooi ‘m dan weg.
2 kilo mosselen
Haal de blaadjes van de koriander en hak fijn. Hak ook de steeltjes fijn. Snijd de ui, de knoflook en de peper fijn. Rasp de gember en breek het citroengras in tweeën.
1 teentje knoflook, 1 rode peper, paar takjes verse koriander, 1 ui
Verwarm de olijfolie in een grote pan (waar een deksel op kan) en fruit hierin de ui, de koriandersteeltjes en de knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de gember, rode peper en citroengras toe.
10 cm verse gember, 1 eetlepel olijfolie, 1 stengel citroengras
Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en schud om. Bak op hoog vuur totdat de mosselen open staan. Voeg de kokosmelk, de kefir limoenblaadjes en wat vissaus toe en laat nog ca. 5 minuten op een laag vuur staan.
200 ml kokosmelk, 3 kaffir limoen blaadjes, scheutje vissaus
Strooi de koriander over de mosselen en serveer met brood, friet of rijst.