Ga terug Email Link
Banketbakkersroom maken

Banketbakkersroom maken

Print Pin
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Afkoeltijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 8 minuten

Wat heb je nodig:

Ingrediƫnten

Voor de banketbakkersroom:

  • 50 gram suiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 2 eierdooiers

Aan de slag!

  • Roer de suiker, vanillesuiker, eierdooiers en bloem in een beslagkom goed door.
    50 gram suiker, 1 zakjes vanillesuiker, 25 gram bloem, 2 eierdooiers
  • Breng in een pan de melk aan de kook. Haal zodra de melk begint te koken de pan van het vuur. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe aan het dooiermengsel en meng steeds goed door.
    250 ml volle melk
  • Giet het geheel nu terug in de pan en breng aan de kook. Blijf goed roeren. De room is goed als het de structuur heeft van dikke vla.
  • Neem een ovenschaal en giet hier de room in. Dek af met een stuk plasticfolie (goed tegen de banketbakkersroom aandrukken, zo voorkom je een vel). Laat buiten de koelkast een kwartiertje afkoelen en zet dan in de koelkast. Laat volledig afkoelen.

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die eiwitten die je nu over hebt?
Tip 3: gebruik voor de ultieme banketbakkersroom een vers vanillestokje ipv vanillesuiker! Voeg dan 60 gram suiker toe ipv 50 gram.
Delen op Facebook