Ga terug Email Link
+ servings
bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

De ideale combi van een toetje en een heerlijk koekje!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Mixer

Ingrediënten

  • 150 gram bitterkoekjes gekocht of zelfgebakken
  • 4 blaadjes gelatine
  • 275 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 70 gram suiker
  • 10 gram maizena
  • 2 eierdooiers
  • 300 ml slagroom
  • Extra: slagroom en bitterkoekjes voor decoratie

Aan de slag!

  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
    4 blaadjes gelatine
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en breng dit samen met 200 ml van de melk in aan de kook in een pan.
    1 vanillestokje, 275 ml melk
  • Meng de rest van de melk (75 ml) met de suiker, maïzena en eidooiers in een (bij voorkeur glazen) maatbeker. Klop goed door. 
    70 gram suiker, 10 gram maizena, 2 eierdooiers
  • Giet al roerend de helft van de hete melk uit de pan in de maatbeker.  Roer goed door en giet et vervolgens weer terug in de pan bij de rest van de melk. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Snijd of scheur de bitterkoekjes in stukjes en voeg toe. Laat nog een paar minuten al roerend doorkoken en haal de pan daarna van het vuur.
    150 gram bitterkoekjes
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm (zet de pan eventueel in een bak met koud water en roer af ent toe door).
  • Klop de slagroom half stijf. Spatel de slagroom in twee gedeelten door de afgekoelde pudding. Giet in een puddingvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
    300 ml slagroom
  • Garneer de bitterkoekjespudding met slagroom en bitterkoekjes.
    Extra: slagroom en bitterkoekjes

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die twee eiwitten die je nu over hebt?
Tip 3: je kunt ook kant-en-klare eiwitten in een flesje kopen in de supermarkt
Delen op Facebook