Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
4 blaadjes gelatine
Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en breng dit samen met 200 ml van de melk in aan de kook in een pan.
1 vanillestokje, 275 ml melk
Meng de rest van de melk (75 ml) met de suiker, maïzena en eidooiers in een (bij voorkeur glazen) maatbeker. Klop goed door.
70 gram suiker, 10 gram maizena, 2 eierdooiers
Giet al roerend de helft van de hete melk uit de pan in de maatbeker. Roer goed door en giet et vervolgens weer terug in de pan bij de rest van de melk. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook.
Snijd of scheur de bitterkoekjes in stukjes en voeg toe. Laat nog een paar minuten al roerend doorkoken en haal de pan daarna van het vuur.
150 gram bitterkoekjes
Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm (zet de pan eventueel in een bak met koud water en roer af ent toe door).
Klop de slagroom half stijf. Spatel de slagroom in twee gedeelten door de afgekoelde pudding. Giet in een puddingvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
300 ml slagroom
Garneer de bitterkoekjespudding met slagroom en bitterkoekjes.
Extra: slagroom en bitterkoekjes