Home » My happy kitchen leest: Elle Eten
Elle Eten

My happy kitchen leest: Elle Eten

Er zijn heel wat kookbladen in het tijdschriftenschap te vinden. Helemaal gericht op één persoon (Jamie Magazine), één land (De smaak van Italië) of een bepaalde keuken (Gezond eten). In de review dit keer het leukste tijdschrift van allemaal: Elle Eten!

Elle Eten

Wat is Elle Eten?

Elle Eten is onderdeel van de Elle reeks van Hearst Magazines waartoe ook de Elle (fashion & lifestyle) en de Elle Decoration (wonen) behoren. Elle Eten maakte vorig jaar een transformatie van magazine naar bookazine. Dat komt tot uiting in het formaat (fors dikker), de cover (hard), het papier (mooi mat, boekpapier) en de prachtige vormgeving en content.

In het magazine vind je originele recepten voor beginners en voor professionals, de laatste trends op culi-gebied, leuke columns en inside information over de beste restaurants, winkels en ingrediënten.

Elle Eten verschijnt zes keer per jaar en heeft een oplage van ca. 23000 exemplaren

Een exemplaar in de losse verkoop kost € 7,99 en telt 147 bladzijden (nummer 3, 2016 dat nu in de winkel ligt).

Ook is Elle Eten online te vinden. Op www.elleeten.nl vind je iedere dag nieuwe inspiratie, tips en recepten.

Elle Eten binnenwerk

En, is het wat?

Ik gaf het hierboven al aan, ik ben fan. Elle Eten is wat mij betreft ver uit het leukste culi-blad van Nederland. Het is zoveel meer dan een verzameling recepten, waar er overigens in ieder nummer genoeg van in staan. En die ik ook 9 van de 10 keer meteen zou willen maken!

Ik vind de stap die ze gemaakt hebben naar ‘bookazine’ een hele goede, je hebt echt het idee een mooi boekwerk in handen te hebben, met echt prachtige foto’s. Wat er ook voor zorgt dat het aankoopbedrag van maar liefst 8 euro gerechtvaardigd is.

Favoriet zijn bij mij de achtergrondverhalen (culinaire geschiedenis!) en de rubrieken van Meneer Wateetons en foodtrendwatcher Marjan Ippel.

Ook de website bezoek ik regelmatig, Elle Eten zit echt boven op de trends, dus bijna verplichte ‘vakliteratuur’ voor iedere culi!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Ook mijn favoriet inderdaad, met Foodies op een tweede plaats. Altijd feestje om te lezen ELLE eten. Jammer dat het maarmaar eens per twee maanden verschijnt 😉

  2. Ziet er mooi uit. Ik lees graag kooktijdschriften in de bieb, als de kinderen boeken aan het uitzoeken zijn. Heerlijk!

  3. Inderdaad een superleuk blad, jammer dat ie maar zo weinig uitkomt. Samen met de Foodies mijn 2 favoriete kooktijdschriften

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*