Home » My happy kitchen test: Hellmann’s mayonaise

My happy kitchen test: Hellmann’s mayonaise

Nu eindelijk volop verkrijgbaar in Nederland, Hellmann’s mayonaise. Volgens ‘kenners’  de mayonaise der mayonaises. Werd dan ook fanatiek meegenomen in de vakantiekoffers uit o.a. Duitsland en Engeland. Nu ook verkrijgbaar voor de gewone Nederlander, dus My happy kitchen doet de test! Hoe smaakt deze mayonaise die eigenlijk helemaal geen mayonaise mag heten?
Hellmann's mayonaiseHellmann’s mayonaise – wat is het?
Hellmann’s Real is een mayonaise volgens Engels recept. Het heeft volgens de makers een onmiskenbare frisse smaak en een stevige structuur. Hoofdbestanddeel is raapzaadolie. Echte mayonaise moet minimaal 70% olie bevatten. In Nederland wordt aan veel merken mayonaise suiker toegevoegd en deze mayonaises kenmerken zich dan ook door een zoete smaak.
Grappig feitje: op het potje Hellmann’s is het woord mayonaise niet terug te vinden. Om deze naam te mogen voeren moeten producten in Nederland aan bepaalde regels voldoen. Omdat Hellman’s meer olie (78% t.o.v. gemiddeld 70%) en meer eigeel bevat mogen zij deze naam niet voeren.
De mayonaise bevat 100 kcal per eetlepel. Ik kocht de Hellmann’s in een potje van 210 ml voor € 0,99 (aanbiedingsprijs, normaal € 1.59)

En, is het wat?

Toegeven, geboren in de Zaanstreek ben en blijf ik fan van de enige en echte Zaanse mayonaise. Maar omdat ik in het buitenland altijd positief verrast word door de veel minder zoete en juiste frisse mayo’s word ik wel blij van deze Hellmann’s mayonaise. Lekker fris en romig! Volgens kenners is de smaak nog origineel, maar sinds Unilever de productie vanuit Amerika naar Engeland gehaald heeft schijnt de mousse-achtige structuur en het fijne mondgevoel van deze mayo helaas verloren te zijn gegaan.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*