My happy kitchen test: Churros

Voornamelijk bekend van kermissen, braderieën en festivals: de churros kraam. Churros is een Spaanse variant op onze oliebol, maar dan in de vorm van lange staven. Lekker met kaneelsuiker! In het vriesvak van de supermarkt trof mijn zoontje tot zijn grote blijdschap een doosje kant-en-klare diepvries churros aan. Die moesten we proberen!

Ellest churros


Wat is het?
Churros is een van de bekendste Spaanse delicatessen. Het zijn gefrituurde staafjes van deeg die vaak worden gegeten met kaneelsuiker, poedersuiker of chocoladesaus. Het beslag van churros is enigszins te vergelijken met oliebollen, poffertjes of pannenkoeken beslag. De smaak wordt vaak vergeleken met die van flensjes. Churros heeft in Spanje, Frankrijk, Portugal, Mexico en Noord-Amerika een grote bekendheid. Het merk Ellest is gespecialiseerd in “ambachtelijk bereide” churros. Volgens de website leveren ze echter voornamelijk aan de professionele markt en is de churros voor consumenten vooralsnog alleen verkrijgbaar bij Hoogvliet supermarkten.

Ellest churros


En, is het wat?
De churros hoeven maar drie minuten in de frituurpan. En er zit zelfs een zakje kaneelsuiker in de verpakking! De churros zijn iets minder dik dan op de kermis maar hebben een goede structuur en zijn warm, knapperig en zacht tegelijk. Een heerlijk toetje of gewoon tussendoor. Wij hebben nu standaard een pak in de vriezer liggen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge