Ik heb een airfryer maar om nou te zeggen dat ik ‘m vaak gebruik? Snacks frituur ik eerlijk gezegd liever ouderwets in een frituurpan. Maar het afgelopen jaar ben ik druk doende de mogelijkheden van de airfryer te ontdekken. Toen ik het kookboek ‘The Curry Guy Airfryer’ tegenkwam moest ik […]
Aziatische keuken
Japanse haverrijstsalade
Eet jij weleens haverrijst? Het is niet alleen een gemakkelijk, snel, goedkoop én gezond alternatief voor rijst, maar ook nog eens heel veelzijdig. Haverrijst bevat veel vezels en plantaardige eiwitten en is bovendien glutenvrij. Ik maakte er een heerlijke Japanse haverrijstsalade mee. Voedzame lunch Met een kommetje van deze Japanse […]
Noodle salade met garnalen en mango
Ik mocht kennis maken met de nieuwe Botanical Dressings van Remia. In ruil voor een recept op Instagram kreeg ik super leuk pakket opgestuurd. Ik had ook gelijk al een idee wat ik er mee wilde gaan maken! Deze heerlijke noodle salade met garnalen en mango is ideaal voor een […]
Snelle rendang balletjes
Je mag mij altijd wakker maken voor een goede Indonesische rendang. Lekker uren lang gegaard stoofvlees in een kruidige boemboe en kokosmelk. Maar als ik eens wat minder tijd heb, maak ik ook graag deze snelle rendang balletjes! Worstvlees Voor de balletjes maak ik graag gebruik van worstvlees. Snijd een […]
Indiase saag paneer
Toen we onlangs bij The Indian Curry Club aten, kregen we – naast diverse vlees- en visgerechten – ook deze vegetarische saag paneer. Wat was dat lekker! Natuurlijk ben ik het thuis gelijk gaan namaken, en dat is verdraaid goed gelukt! Saag paneer is een makkelijke en snelle vegetarische groente […]
Indiase kip korma
Als ik eerlijk ben gebruik ik voor Indiase curry’s soms wel eens een potje currypasta, meestal van Patak’s. Snel, makkelijk, en eenmaal geopend goed houdbaar in de koelkast. Maar toen ik laatst Indiase kip korma ‘from scratch’ maakte moest ik toch wederom aan mijzelf toegeven dat dat toch echt 100 […]