Je mag mij altijd wakker maken voor een goede Indonesische rendang. Lekker uren lang gegaard stoofvlees in een kruidige boemboe en kokosmelk. Maar als ik eens wat minder tijd heb, maak ik ook graag deze snelle rendang balletjes! Worstvlees Voor de balletjes maak ik graag gebruik van worstvlees. Snijd een […]
Aziatische keuken
Indiase saag paneer
Toen we onlangs bij The Indian Curry Club aten, kregen we – naast diverse vlees- en visgerechten – ook deze vegetarische saag paneer. Wat was dat lekker! Natuurlijk ben ik het thuis gelijk gaan namaken, en dat is verdraaid goed gelukt! Saag paneer is een makkelijke en snelle vegetarische groente […]
Indiase kip korma
Als ik eerlijk ben gebruik ik voor Indiase curry’s soms wel eens een potje currypasta, meestal van Patak’s. Snel, makkelijk, en eenmaal geopend goed houdbaar in de koelkast. Maar toen ik laatst Indiase kip korma ‘from scratch’ maakte moest ik toch wederom aan mijzelf toegeven dat dat toch echt 100 […]
Miso aubergine
Tijdens een persevent bij Duke of Tokyo in Rotterdam at ik een heerlijk gerecht van gegrilde aubergine met miso. Die moest ik natuurlijk thuis na gaan maken! Een ontzettend smaakvol en tegelijkertijd eenvoudig gerecht, ideaal als lunch of bijgerecht. Wat is miso Miso komt uit Japan en is een gefermenteerde […]
Aloo gobi vegan curry van bloemkool en aardappel
Tijdens onze rondreis door India at mijn man regelmatig Aloo gobi, een vegetarische curry van bloemkool en aardappel. Niet zo gek, want hij is dol op bloemkool. En omdat ik het echt niet lekker vind, maak ik het eigenlijk nooit. Maar omdat ik ook niet de kwaadste ben (we zijn […]
10 x Indiase recepten
Na onze reis door India ben ik weer helemaal geïnspireerd om nog dieper in deze heerlijke keuken te duiken en heel veel Indiase recepten te gaan maken. Gelukkig vind je op mijn blog al een heleboel lekkere Indiase recepten, van curry tot dahl en van chutney tot ijs. Ik zet […]