Als je van bakken houdt dan weet je dat er veel verschillende soorten suiker zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en wat gebruik je het beste waarvoor? En wat zijn nu precies geraffineerde en wat natuurlijke suikers? My happy kitchen duikt in de archieven en zet alles over […]
Basis
Koken met verse kruiden
Koken met verse kruiden maakt echt het verschil. Ieder gerecht fleurt op van een vers blaadje groen. Koken met verse kruiden Het is niet altijd even makkelijk zelf verse kruiden te kweken. Vooral als je het van de vensterbank of een klein balkon moet hebben. Salie, bieslook, munt en rozemarijn, […]
Zelf dukkah maken
In restaurant “Eten bij werelds” in Den Haag at ik ooit Dukkah. Dukkah is een Egyptische specerij-en-noten-mengsel wat in het restaurant geserveerd werd met brood en olijfolie. Je dipte het brood in de olie en vervolgens in de dukkah. Een hele aparte smaaksensatie: het frisse van korianderzaad, anijs en venkelzaad […]