Home » (Kook)boek » Pagina 6

(Kook)boek

My happy kitchen leest: Foodlingo bijbel

Foodlingo kende ik al van het geweldige blog van Marjan Ippel, talkinfood.nl Hier bespreekt zij op grappige wijze de trends in food en food terminologie. Van 1-euro-ontbijtje tot Mason jar. Een verzameling van deze foodlingo is nu gebundeld in Foodlingo bijbel, het culinaire trendwoordenboek. Wat is het? “Elk scene kent zijn eigen […]

My happy kitchen leest: Atelier Confiserie

Zelf snoep maken heeft iets magisch. Denk maar aan films als Charlie en de chocoladefabriek of de fabels over Luilekkerland. Ik heb al wat pogingen gedaan om zelf snoep te maken, zoals After eight, fudge en bounties. Toen ik dit boek tegenkwam wist ik meteen: dit moet ik hebben! Wat […]

Het is weer boekenweek! De vijf leukste kookboeken

Vandaag begint de boekenweek (7 t/m 15 maart). Het thema dit jaar is ‘Te gek voor woorden’ en bij aankoop van tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je het boekenweekgeschenk cadeau. Dit boek ‘De zomer hou je ook niet tegen’ is dit jaar geschreven door Dimitri Verhulst. En zoals […]

My happy kitchen leest: Home made winter van Yvette van Boven

Je hebt soms van die kookboeken die je direct aanspreken. Net als bij veel etenswaren beoordeel ik ook kookboeken vaak op de cover/verpakking. De gebonden versie van het boek ‘Homemade winter’  van Yvette van Boven sprong er qua cover voor mij meteen uit. En ook de inhoud stelt niet teleur. […]

Het Grote Sinterklaas Kookboek

Nu heel Holland bakt kon ook Sinterklaas niet achter blijven. Dit originele kookboek staat vol met sinterklaaslekkernijen. En het beslaat de hele Sinterklaastijd, van het aftellen naar de intocht tot recepten met overgebleven chocoladelettters. Het Grote Sinterklaas Kookboek In het boek van schrijfsters Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt […]

My happy kitchen leest: Leon

Van een lieve vriendin kreeg ik voor mijn verjaardag het prachtige kookboek “Leon, zoete waren & hartige zaken” cadeau. Leon is een keten van biologische fastfoodrestaurants in Engeland. Het gaat uit van het idee dat ‘food should taste good and do you good’ . Driekwart van de recepten bevat geen […]

Margriet kookboek uit de jaren 60

Mijn oudste kookboek is het Margriet kookboek beknopte editie. Volgens het colofon samengesteld door ‘Marianne’ (zonder achternaam) met medewerking van de Voedingsraad. De eerste druk van dit kookboek verscheen al in 1953. Dit exemplaar is waarschijnlijk van midden jaren 60.   Margriet kookboek Mijn moeder kreeg het van haar moeder […]

Supermarktbladen – een overzicht

Ik ben dol op de bladen die door supermarkten worden uitgegeven. Het zijn vaak complete tijdschriften, gaan over koken en eten en zijn nog gratis ook! De bekendste is natuurlijk de Allerhande (sinds 1954, toen nog in krantformaat). Maar de laatste jaren heeft de Appie serieuze concurrentie gekregen van andere […]

Koken met Karin zonder pakjes en zakjes

Laat ik vooropstellen dat ik helemaal niet neerkijk op alle pakjes en zakjes in de supermarkt waarmee veel mensen vandaag de dag ‘koken’. Het is handig (alles zit erin), biedt inspiratie (wat moeten we nu weer eten) en geeft mensen een kijkje in de keukens van verschillende landen (Madras, Boboti, […]