Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Fresh!

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

saturday six

Zien

Vandaag is het Nationale Tulpendag! Wist je dat tulpen helemaal geen oerHollands fenomeen zijn? Tulpen komen oorspronkelijk uit…..Turkije! Het woord tulp stamt af van ’tulipan’, het Turkse woord voor tulbandbloem. Een tulp lijkt dan ook wel een beetje op een tulband. Vandaag opent op de Dam in Amsterdam een speciale tulpen pluktuin met maar liefst 200.000 tulpen. Daar mag je gratis je eigen bosje plukken!

Beleven

Ik had het begin December al een keer gemeld maar ik gooi ‘m er nog een keer in:  bij Fotografiemuseum Foam in Amsterdam is nu de tentoonstelling ‘Feast for the Eyes – The story of food in photography’ te zien. Van symbolische voedselstillevens tot fotografie van kookboeken uit de jaren 60. En natuurlijk het belang van foodfotografie van nu op social media. In de tentoonstelling wordt door middel van drie thema’s onderzocht hoe eten wordt verbeeld en wat de betekenis ervan kan zijn. Still Life (schilderskunst), Around the Table (het ritueel dat plaatsvindt rondom eten) en Playing with your Food(wat het oplevert als humor, spel en ironie gecombineerd worden met voedsel).. Ik wil er zeker heen binnenkort! De tentoonstelling is nog te zien tot 3 maart.

Fresh!

Doen

Het is nog lang niet klaar, de ‘Mall of the Netherlands’ in Leidsenhage. De opening van wat ooit de grootste mall van Nederland moet worden staat gepland voor 2020. Er komt ook een enorme foodcourt genaamd Fresh! En daar kun je zeker alvast een kijkje nemen want wat er al in zit is veelbelovend. Zoals Wah Nam Hong by Norman Musa, een Maleisisch restaurant. Op dezelfde plek is tevens een goed gesorteerde Aziatische supermarkt én een Tea Boutique gevestigd. Verder vind je er o.a. diverse speciaalzaken met noten, kaas, vlees en brood. En Robèrt van Beckhoven opent er dit jaar nog een boulangerie en patisserie met cursusruimte van meer dan 800 m2. Veelbelovend dus!

Proeven

Heb je besloten om in januari niet of minder te drinken en vraag je je af ‘wat drink ik dan wel’ dan heb ik een goede tip voor je! Flevosap winteravond is appelsap met een beetje vlierbessensap en glühwein specerijen. En proeft echt als een heerlijk glas glühwein zonder alcohol! Te koop bij o.a. AH voor 2,05 (fles 1 liter).

Toppits foodsaver app

Kopen

Ik heb een hekel aan eten weggooien. Maar vergeet regelmatig wat ik allemaal nog in mijn vriezer heb liggen. Nu is er echter een handige gratis app, de Toppits® Foodsaver-App, die je een berichtje stuurt wanneer het tijd is de zalm uit de vriezer te halen of de broccoli te bereiden. De Toppits® Foodsaver-App is gratis te downloaden (Apple Appstore en Google Play) en bevat een database met ongeveer 500 verschillende levensmiddelen en hun invriestijd. De app geeft ook tips over invriezen, ontdooien en zelfs bereiding.

Linda.

Lezen

Het is sowieso een van mijn favoriete magazine. En het thema van deze maand is ‘Eten is het nieuwe roken’. Met Linda a la Sophia Loren spaghetti etend op de cover. En artikelen als ‘Pleur op met de voedselpolitie van Sylvia Witteman. Goed voor heerlijk lang leesplezier. Te koop in supermarkt en boekhandel of online voor € 6,45.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*