Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
cactus-blossom-body-yogurt-1-640x640

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Ik ben een enorm van van science fiction. Daarom staat er binnenkort zeker een bezoek aan de kunsthal op het programma. Daar loopt t/m 30 juni de voorstelling Science Fiction, a journey into the unknown. Met meer dan 850 unieke objecten die de ongelooflijke verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens laten zien. Filmclips, video-installaties, zeldzame manuscripten en tekeningen, boeken en strips, kunst en design en kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla. De tentoonstelling geeft een gedetailleerd en omvangrijk overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction – en ook een kijkje in de toekomst van dit populaire genre.

 

eierzoekspel

Beleven

Het leukste aan Pasen is natuurlijk het jaarlijkse paaseieren zoeken. Dat vindt HEMA ook en daarom mogen alle kinderen in meer dan 700 HEMA filialen op zoek naar ‘blije eitjes’. g.
Met het zoekformulier, verkrijgbaar in de winkel, ga je op zoek naar de blije eitjes die zijn ‘verstopt’ in de vorm van een sticker op de grond. Zodra je een paaseitje hebt gevonden, noteer je het bijbehorende nummer op je formulier. Als je alle acht blije eitjes hebt gevonden, krijg je een gratis chocoladeverrassing. Deze kan bij de kassa worden afgehaald met een juist ingevuld formulier. Voor deze paasei-zoektocht ga je van 8 t/m 22 april naar een HEMA bij jou in de buurt.

 

Doen

Wist je dat we voor veel groente en fruit afhankelijk zijn van bijen? Ze bestuiven bijvoorbeeld de bloesem van appels en bessen. Maar het gaat niet goed met de bijenstand in Nederland! Doe daarom ook mee met de Nationale Bijentelling dit weekend! Haal een telformulier bij AH of download deze op Nederlandzoemt.nl Tel vervolgens een half uur lang de bijen in je tuin of op je balkon (mits het zonnig of in ieder geval droog is). Uitgeteld? Vul het formulier in. Namens alle bijen in Nederland bedankt!

paaseitjes Jamin

Proeven

Jamin weet ieder jaar wel weer te verrassen met de heerlijkste smaken paaseitjes. Ook dit jaar zitten er weer een paar nieuwe smaken bij waar ik persoonlijk heel erg benieuwd naar ben. Op de site kun je een handige eiwijzer downloaden zodat je alle smaken uit elkaar kunt houden. Ik proef graag een keer de watermeloen-melk, de suikerspin-wit en de mango-melk!

cactus-blossom-body-yogurt-1-640x640

Kopen

Van de geur van de nieuwe cactusbloesem lijn van The Bodyshop wordt je meteen vrolijk. De exotische geur komt van de cactusbloemextract uit Marokko en de diverse producten bevatten community trade-ingredienten van over de hele wereld. Mijn favoriet – de body yoghurt – is 100% vegan en bevat amandelmelk uit Spanje. Er is ook nog een body butter, een body scrub en shower gel en hand wash. Prijzen vanaf € 7,00.

lazarus

Lezen

Ik heb ze onlangs weer allemaal herlezen, de eerste zes boeken van Lars Kepler. De serie met als hoofdpersonen de Zweed Joona Linna is bloedstollend spannend. Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril. En omdat er weer een nieuw boek in de serie uit was, Lazarus, kreeg ik zin om eerst maar weer eens de zes voorgaande delen te lezen. Lazarus gaat namelijk verder op wat er in de voorgaande delen is gebeurd. Van een mega kwaliteit deze boeken, echt een aanrader van de bovenste plank!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*