Op woensdagmiddag vaste prik: wentelteefjes. Omdat mijn zoontje de rest van de week op school eet is de woensdaglunch voor ons een gezellig en speciaal moment. Hij mag dan altijd kiezen wat hij wil eten en dat is eigenlijk altijd hetzelfde: wentelteefjes dus. Echt feel-good voedsel, mijn moeder maakte het […]
Lunch
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.


In Shanghai at ik afgelopen zomer een ontzettend lekkere lobster roll. Een brioche broodje belegd met sla en verse kreeft, op smaak gebracht met mayonaise, limoen en bieslook. Simpel maar om je vingers bij op te eten zo lekker. Omdat ik mij niet iedere dag kreeft kan veroorloven maakte ik deze ‘poor men’s’ versie: lobster rolls met rivierkreeftjes. Linkje naar het recept vind je in de stories.
#lobsterroll #lobster #rivierkreeftjes #briochebrood #shanghai #vakantieeten
1 dag ago


Culinair gezien was China een fantastische ervaring. Mijn eerste kennismaking met hotpot (zalig), het heerlijkste streetfood, dumplings, Peking eend en chips in de meest gekke smaken. Drie weken eten met stokjes en natuurlijk ook een kookworkshop. Ik schreef een uitgebreide blog over mijn culinaire ervaringen (link in stories). Van culinaire verschillen per regio tot menukaarten in het Chinees en bestellen van de foto.
#rondreischina #china #culinairchina #chinesekeuken #streetfood #kookworkshop #koningaap #etenmetstokjes #hotpot #pekingeend
1 week ago













Week 3 van onze rondreis door China met @koningaap We zijn nu onderweg ✈️ naar huis.
1. One for the gram
2. Ons rooftop zwembad in Yangshuo
3. Moonhill, even uitrusten na drie uur fietsen langs de rijstvelden
4. 33 jaar ❤️❤️
5. Een courgette van 14 kilo
6. Alle gerechten zelf gemaakt tijdens de kookworkshop
7. De haat voor Japanners zit nog diep..
8. Wuzhen is het Venetië van China
9. Shanghai by night vanaf de riviercruise
10. De Shanghai tower, de op 2 na hoogste toren ter wereld
11. Uitzicht van de 118e verdieping
12. Fantastische lobsterroll bij @shanghai.tavern
#rondreischina #china #koningaap #reizendoorchina #shanghai #wuhzen #yangshuo *samenwerking (excursies)
4 weken ago









🍚 Eten in China 🥟
#chinesefood #chinesefoodlover #china #hotpot #cookingclass #koningaap #rondreischina @koningaap
1 maand ago











Week 2 van onze rondreis door China met @koningaap
🇨🇳
1. In Chengdu (regio Schizuan) staat de hotpot centraal. Te lekker!
2. Een prachtige dinershow terwijl we genoten van verschillende dumplings
3. In de Chengdu research base of Giant panda leven ca 180 panda’s. 🐼 Vrijwel alle panda’s in dierentuinen komen hiervandaan.
4. Jinli Street in Chengdu is een oase tussen alle wolkenkrabbers!
5. Eten op het terras aan het water met uitzicht op de prachtig verlichte brug
6. Het oudste nog werkende irrigatiesysteem ter wereld (356 AD!)
7. Chengdu is sowieso een stad van superlatieven. Het Global center is het grootste gebouw ter wereld qua vloeroppervlakte: 1.9 miljoen m2. Vaticaanstad pas er 4x in. Er zit o.a. een shoppingmall, hotel en zwemparadijs in
8. Prachtige waterijsjes (let niet op mijn ontplofte hoofd, het is hier bloedheet en we lopen de hele dag)
9. Volgende bestemming: Yangshuo. Zes uur met de bullettrein zuidwaarts.
10. We maakten er een prachtige fietstocht door de rijstvelden en langs de rivier. Vandaag gaan we varen. Ook staat hier nog een kookworkshop en tai chi les op de planning.
11. We eten hier twee keer per dag warm en best uitgebreid. Alles is even lekker (en goedkoop!). Een gemiddelde maaltijd met twee biertjes kost een tientje.
#rondreischina #koningaap #china #vakantie #chengdu #yangshuo *samenwerking
1 maand ago











Samen met Peter en Bodhi reis ik momenteel ruim drie weken door het prachtige China. Met reisorganisatie @koningaap ben je niet op vakantie maar, zoals hun slogan al zegt, écht op reis. Hier even een indruk van de eerste week:
1. Na fikse regenbuien op het Plein van de Hemelse vrede konden we de Verboden stad gelukkig bezoeken in het zonnetje
2. When in Beijing you eat Peking eend!
3. Instagramwaardige plaatjes bij de Chinese muur
4. De Chinese muur is zo enorm indrukwekkend!
5. ❤️
6. There are 2.000.000 bicycles in Beijing en ik reed er op één
7. We reizen voornamelijk per bullet train. De ideale manier om lange afstanden af te leggen.
8. Pingyao is UNESCO erfgoed en een reuze gezellige stad
9. Het terracotta leger. Sprakeloos
10. Onze route door China
*samenwerking #china #rondreischina #beijing #chinesemuur #terracottaleger #koningaap #vakantie #reizendoorchina #groepsreis #forbiddencity #terracottawarriors #pingyao #xian
1 maand ago



Morgen vertrek ik naar China voor ruim drie weken. En met mijn wimpers en wenkbrauwen ‘on fleek’ is ook mijn toilettas weer een stukje lichter!
Bij @sashalashes.nl kun je terecht voor deze prachtige brow lamination en wimperlift, inclusief kleuren en shapen. Neem je beide behandelingen tegelijk af, dan krijg je 20 euro korting. Een behandeling boeken kan rechtstreeks via haar link in bio.
#gekregen #wimperlift #lashlift #browlamination #wimpers #wenkbrauwen #travellight #sashalashes #beautysalon
2 maanden ago





Wat een straf is het om al die heerlijke Indiase restaurants in Den Haag te reviewen. Haha, iemand moet het doen hè.
Dit keer waren we bij @madras.hague in het gezellige Zeeheldenkwartier. Een populair restaurant, helemaal vol op een gewone dinsdagavond.
Onze bevindingen?
⭐️ heerlijke pappadums met verse sausjes als appetizer
⭐️ lekkerste dahl die ik ooit heb gegeten
⭐️ zalige mangomousse
😕 klassieke kaart, maar weinig verrassend
😕 smaken waren voor mij persoonlijk iets te vlak, te weinig gekruid
* uitgenodigd #madrashague #restaurantmadras #indiaasrestaurant #indianfood #zeeheldenkwartier #waareetdenhaag #haagsefoodie #restaurant #review
2 maanden ago


🍄🟫 Mac ‘n cheese met bundelzwam 🍄🟫
Bodhi is dol op een good old American Mac ‘n cheese. Ik maak ‘m graag ‘wat’ gezonder met een heleboel heerlijke bundelzwammen.
Voor twee personen:
200 gram macaroni
80 gram geraspte kaas naar wens
15 gram boter
15 gram bloem
250 ml melk
Panko
150 gram bundelzwammen (te koop bij @albertheijn
Klontje boter om in te bakken
Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook de pasta beetgaar. Smelt de boter op laag vuur, voeg de bloem toe en laat twee minuutjes garen. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Roer de kaas door de bechamelsaus en laat smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Bak in een koekenpan de paddenstoelen in ca 5 minuten gaar. Roer de saus en paddenstoelen door de pasta en doe in de ovenschaal. Bestrooi met panko en bak in 20 minuten goudbruin.
#paddenstoelen #sproomz #bundelzwam #paddenstoelenindezomer #exotischepaddenstoelen #gezond #vegetarisch #macncheese #
2 maanden ago