Trek me omhoog, ofwel ‘maak me blij’, dat is de vertaling van het heerlijke Italiaanse dessert tiramisu. Ik was eigenlijk verbaasd dat ik nog niet eerder een recept voor tiramisu op mijn blog had geplaatst. Ik maak het regelmatig, vrienden en familie vragen er ook vaak om. Meestal maak […]
Nagerecht
Choco frambozen torentje
Ik heb een poosje zitten nadenken hoe ik dit toetje nou precies moest noemen. Choco tompouce? Chocolade creatie? Nouja, de foto spreekt voor zich toch? Dit choco frambozen torentje is een eenvoudig toetje wat er toch indrukwekkend uit ziet. En je kunt er naar hartenlust mee experimenteren! Gebruik bijvoorbeeld eens […]
Pavlova met slagroom en fruit
Een dessert in de catergorie weinig moeite, groots effect. Het is in het begin misschien even experimenteren met ovenstanden en baktijden, maar het resultaat ziet er altijd goed uit en smaakt heerlijk. En met de vulling kun je naar hartenlust variëren. Deze pavlova met slagroom en fruit is de ideale […]
Pannacotta met frambozen en viooltjes
Eerder deze week bakte ik met eetbare bloemen heerlijke pansy shortbread cookies. Omdat deze bloemen ook geweldig zijn ter decoratie van gerechten maakte ik ook nog een romige pannacotta. Wat een feestdag voor mijn mannen! Pannacotta Een mooi en smakelijk nagerecht, deze pannacotta. En vrijwel iedereen vindt het lekker! Decoreer […]
Orange-ginger jelly
Op de valreep een makkelijk maar lekker en mooi kerstdessert! Geïnspireerd door Jamie Oliver maakte ik deze heerlijke orange-ginger jelly, een sinaasappel-gember pudding. Die volgens Jamie smaakt als ‘christmas in a glass’. Ik kan je verzekeren, dat klopt! Sinaasappel-gember De combinatie van sinaasappel en gember geeft een mooie warm-frisse smaak. Serveer […]
Stoofperencrumble (al dan niet met een restje pepernoten)
Het is tijd om alvast te gaan oefenen voor het kerstdiner. Maak gewoon iedere week één of twee gerechten vast een keer klaar. Je kunt dan nog ingrediënten of hoeveelheden aanpassen, of misschien zelfs besluiten het gerecht geheel achterwege te laten wegens te moeilijk of niet lekker. Hier alvast een […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

























































