Home » Culi news flash juli 2016
Grand_Italia-Farfalle-Radicchio-e-Speck

Culi news flash juli 2016

De zomer is in volle gang, maar gelukkig blijven de lekkere producten en persberichten gestaag binnen stromen. Tijd dus voor een nieuwe culi news flash juli! Wat waren de leukste, lekkerste en meest verrassende culi-nieuwtjes van juli? Met o.a. nieuwe pestosauzen, paprika-recepten en natuurlijk de leukste en lekkerste food-festivals van augustus. Enjoy!

Winkel-binnen

HOOP doet Eten

In Zaandijk, vlakbij de Zaanse Schans, is afgelopen maand delicatessezaak HOOP doet Eten geopend. Een walhalla voor iedereen die dol is op authentiek zelfgebrouwen bier en ambachtelijke streekproducten. De ultieme smaakbeleving kun je er beleven door Beer & Food pairing. We kenden al de combi wijn en kaas, dus waarom niet delicatessen met bier? Wat dacht je bijvoorbeeld van een gedroogd fennegriek worstje met Zaanse cacao sambal en een donkere Saense Stout?

Ook verkopen ze er bijzondere cadeaupakketten, die binnenkort ook verkrijgbaar zullen zijn in de nog te openen webshop

 paprika smoothie

Tijd voor paprika

Paprika’s zijn lekker, makkelijk en supergezond. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen, vaak veel meer dan andere groente en fruit. Wist je bijvoorbeeld dat er in een rode paprika 2x zoveel vitamine C zitten dan in een kiwi?

Met paprika kun je bovendien heel veelzijdig koken. Van een smoothie in de ochtend tot een frittata bij de lunch en een verkoelende gazpacho bij de bbq! Op de website Tijd voor paprika vind je de heerlijkste recepten en meer informatie over deze veelzijdige groente die door de zoete smaak het goed doet bij kinderen.

Grand_Italia-Farfalle-Radicchio-e-Speck

Pasta pesto van Grand’Italia

 Lekker eten kan soms zo eenvoudig zijn. Wil je snel een makkelijke én lekkere maaltijd op tafel zetten, probeer dan eens één van de twee nieuwe pestosauzen van Grand’Italia.

De pesto radicchio e speck heeft zijn unieke paarse kleur van de roodlof, familie van de bekende witlof. Het bittertje van de roodlof combineert perfect met het zoute van de gerookte ham en het zachte van de Italiaanse kaas.

In de pesto peperoni e noci zijn rode en gele paprika’s verwerkt met een mix aan noten. Met wat gegrilde groente en wat fijngehakte walnoten zet je hiermee een heerlijk en pittig Italiaanse pasta op tafel!

De leukste & lekkerste foodfestivals in augustus

4-7 augustus
Amsterdam kookt – Amsterdam, NDSM werf

5-7 augustus
Lepeltje, lepeltje – Eindhoven, Anne Frankplantsoen

11 t/m 14 augustus
Wheels ’n bites – Valkenburg, Theodoor Dorrenplein

12 t/m 14 augustus
ZOO’n ZOOmer foodfestival, Dierenpark Amersfoort

12, 13 en 14 augustus
Rrrollend foodtruckfestival – Almere , Esplanade Centrum

19, 20 en 21 augustus
Rrrollend foodtruckfestival – Hoofddorp, Raadhuisplein

26, 27 en 28 augustus
Rrrollend foodtruckfestival– Leiden, Pieterskerkplein

26-28 augustus
Festival Dorst – ’s Hertogenbosch, Paleiskwartier

26-28 augustus
Vorkje prik – Utrecht, Berlijnplein

26-28 augustus
Eten op rolletjes – Delft, Lijm&Cultuur

26-28 augustus
Food Soul festival – Zoetermeer, Marseillepad

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*