Home » Welkom in de wereld van snackpaprika, -komkommer en -tomaatjes
Tommies hapjes

Welkom in de wereld van snackpaprika, -komkommer en -tomaatjes

Onlangs was ik uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de kas van Tomatoworld in Honselersdijk. We kregen een rondleiding in de demonstratiekas van het bedrijf waar o.a. de bekende snackgroenten van Tommies (snacktomaatjes, -komkommers en -paprika’s) vandaan komen. Een fascinerend kijkje in de wereld van de kassen, waar ik als Hagenaar zo vaak voorbij rij maar zo weinig van weet.

Tomatoworld

Wat mij het meest fascineerde was het eco-vriendelijke systeem waarbij tegen alle natuurlijke ‘gevaren’ voor de gewassen een even natuurlijke vijand wordt uitgezet. Dus bijvoorbeeld lieveheersbeestjes tegen luizen en sluipwespen tegen de witte vlieg.

Tomatoworld

Na de rondleiding was het tijd om een selectie van de meer dan 80 (!) verschillende tomatenrassen te proeven en ging chef Guus Vredenburg aan de slag met de snackgroenten en maakte voor ons acht verschillende en heerlijke gerechtjes. Van een juice van snackpaprika met dragon tot een hotdog van snackkomkommer met avocadocreme.

Tommies hapjes

Mijn favoriet? De snackpaprika met pikante fetakaas uit de oven, waarvan ik jullie vandaag het recept mag geven. Een lekkere snack voor bij de borrel, op een feestje of een verjaardag.

Snackpaprika met feta

Snackpaprika met pikante fetakaas uit de oven (15 hapjes)

  • 15 snackpaprika’s
  • 15 halve walnoten
  • 250 gram fetakaas in blokjes
  • ½ theelepel komijn
  • mespuntje rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode ui in kleine blokjes
  • 5 blaadjes verse munt

Verwarm de oven voor op 190 graden

Draai in de keukenmachine de komijn, rode peper, knoflook, munt en ui fijn. Voeg de feta toe en draai tot een gladde massa.

Snijd de kapjes van de snackpaprika’s en verwijder de zaadjes. Maak losse propjes van aluminiumfolie (of gebruik een mini-muffinvorm!) en zet hierin op een bakplaat de snackpaprika’s rechtop. Vul de snackpaprika’s met de pikante fetakaas en bak in de oven voor 9 minuten. Leg voor het serveren een ½ walnoot op iedere paprika en serveer op de folie of in een miniglaasje met een lepeltje.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Klinkt als een hele leuke dag! Receptje ziet er ook heerlijk uit.

  2. Oe, wat een heerlijk recept zeg! Lekker die saus zo over de rand, YUM!!!

  3. Klinkt lekker! In de bereiding heb je het trouwens over ei maar bij de ingrediënten staat hij niet. Is het 1 ei die je gebruikt of meer?

  4. Leuk om te lezen, lijkt me een lekker receptje!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*