Home » Culi news flash november
zaanse-sambal

Culi news flash november

Het is weer tijd voor de culi news flash november. De gezellige maanden zijn weer aangebroken! De uitnodigingen voor feestjes en de persberichten vliegen me om de oren. Keuzes, keuzes, keuzes. Ik maakte weer een selectie van het leukste culi nieuws van de afgelopen maand. Van de komst van Jamie’s Italian naar Den Haag (yes!) tot een heuse koelkast van Dolce & Gabbana.

jamie-oliver

Jamie’s Italian opent tweede restaurant

Voorjaar 2017 is het zo ver: dan opent Jamie Oliver – na de Markthal in Rotterdam – zijn tweede Nederlandse restaurant in de binnenstad van Den Haag. In het Sijthoff gebouw kun je vanaf dan genieten van de relaxte gezinsvriendelijke sfeer en rustieke Italiaanse gerechten. Ik kijk er naar uit!

Dolce & Gabbana koelkast

Smegg meets Dolce & Gabanna

Dat een koelkast niet alleen functioneel hoeft te zijn bewijst Smegg met dit ware pronkstuk voor in de keuken. Samen met Dolce & Gabanna is een serie van 100 unieke handgeschilderde koelkasten ontwikkeld, voorzien van traditionele Siciliaanse versieringen en motieven. Een van deze koelkasten is te bewonderen in de Smeg showroom in Amsterdam.

pasta-met-truffel

Truffelicious maanden bij 5&33

Tegenover het Centraal Station in Amsterdam vind je 5&33, een bar/restaurant/lounge/gallery waar je fantastisch kunt eten. Voor de jaarlijkse kick-off van het truffelseizoen wordt tot kerst een exclusief truffelmenu geserveerd. Een ‘must-eat’ voor de liefhebbers van truffel (zoals ik!). Met bijna dagelijks aangevoerde verse zwarte én witte truffels weet Chef Nadia Frisina de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Ik proefde er onder andere de bruschetta met ansjovis boter en zwarte truffel (goddelijk!) en de risotto met truffel en prosecco.

zaanse-sambal

Zaanse sambal

Naast Zaanse chocolade, mosterd en mayonaise is er nu ook Zaanse sambal! Toegankelijk mosterd met Zaanse ingredienten als mosterdzaad, pindaolie en cacao. Als geboren en getogen Zaankanter ben ik sowieso trots op alles wat hier vandaan komt. Tijdens het All you need is food event heb ik de cacao-zeezout sambal geproefd, een verrukkelijke en verrassende smaaksensatie. Lekker bij oude brokkelkaas, maar bijvoorbeeld ook als ‘sambal-macaron’, gesmeerd tussen twee kruidnootjes. Op www.zaansesambal.nl vind je meer info over de beschikbare smaken en verkoopadressen.

De Euforie chocolade

De Euforij chocolade

Zaanse chocolade waar je blij van wordt, dat is het motto van Chocoladefabriek De Euforij. Wist je trouwens dat de Zaanstreek de grootste cacao verwerkende industrie ter wereld heeft? De Euforij neemt naar eigen zeggen de historie van de Zaanstreek mee in de nieuwe wereld van chocolade: die van ‘single origin’ en ‘fine flavour’. Lekkere chocolade vooral, met een smaak die net zo verfijnd is als een goed glas wijn. Kijk op www.euforij.nl voor meer informatie.

Voor dit artikel heb ik in sommige gevallen artikelen (toegestuurd) gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Ik vind die Smegg koelkast van Dolce & Gabanna wel erg intens moet ik zeggen haha.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*