Home » Culi news flash augustus
Urban farmers

Culi news flash augustus

Met het einde van augustus is hopelijk de zomer nog niet voorbij. De komkommertijd is wel definitief afgelopen, de leuke uitnodigingen en producten stromen alweer binnen. Deze maand in de culi news flash o.a. de première van een mooie fooddocu, glutenvrije pasta en vis en tomaten van de grootste stadsboerderij van Europa!

Ants on a shrimp

 

Fooddocu ‘Ants on a shrimp’

Komende donderdag (1 september) gaat de fooddocu ‘Ants on a shrimp’ in première. Deze documentaire gaat over NOMA – één van de beste restaurants ter wereld – en zijn chefkok René Redzepi. In januari 2015 verhuisde René zijn restaurant voor een periode van vijf weken naar Tokio voor een uniek culinair experiment. NOMA staat erom bekend alleen te koken met natuurlijke ingrediënten uit de nabije omgeving. Gaat hem dat ook lukken met de voor hem nog onbekende Japanse ingrediënten?

Een unieke en spannende documentaire over één van de invloedrijkste mensen ter wereld die samen met zijn team het grootste culinaire experiment uit zijn leven aangaat.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer:

Grand’Italia introduceert glutenvrije pasta

 Omdat steeds meer mensen glutenvrij moeten of willen eten komt marktleider Grand’Italia nu ook met glutenvrije pasta. Lekkere Italiaanse penne en fusilli met de vertrouwde ‘al dente’ bite. Zonder tarwegries dus, maar gemaakt een van een unieke receptuur van witte en volkoren rijst, mais en quinoa. Verkrijgbaar in de supermarkt voor € 2,99. De pasta heeft het keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en is dus veilig glutenvrij.

Grand_Italia-penne-glutenvrij

 

Lonely Planet Beste streetfood ter wereld

Heb je altijd al willen weten hoe je de meest romige Amerikaanse milkshake maakt? Of wil je thuis Siciliaanse arancini bereiden? Lonely Planet legt in haar nieuwste boek uit waar je het meest authentieke streetfood kunt vinden en hoe je ze zelf kunt maken!

Het hart van een (nationale) keuken en de cultuur daarvan vind je op straat: van tacokarretjes en noodlebarretjes tot straatmarkten en gelateria’s. Lonely Planet geeft 100 authentieke recepten voor de lekkerste en verste streetfoodgerechten, zodat je de smaken van je vakantiebestemming thuis kunt ervaren. Heerlijk en gezond!

 

Urban farmers

Urban farmers Den Haag

 De stadsboerderij van Urban Farmers, op het dak van de voormalige fabriek van Philips Telecommunicatie midden in Den Haag, levert 500 vissen en 800 kilo tomaten in de week. De oogst van deze grootste stadsboerderij van Europa (!) gaat voornamelijk naar chefkoks maar binnenkort kunnen ook (Haagse) consumenten een groentebox afhalen. Op de site kun je je aanmelden voor meer informatie. Ook is het mogelijk om – vanaf € 7,50 – een rondleiding te krijgen in deze wel heel bijzondere stadsboerderij!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Wat leuk die stadsboerderij! Als ik in de buurt ben lijkt het mij zeker leuk om daar eens binnen te kijken, heel benieuwd hoe dat eruit ziet.

  2. Leuk zo’n culi news flash! En je schrijft zo heerlijk! Keep it up! xoxo

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*