Home » Suppli al telefono (arancini)
Suppli al telefono of arancini

Suppli al telefono (arancini)

Recepten met een restje risotto wantrouw ik altijd een beetje…wie heeft er in vredesnaam ooit risotto over, dat is toch veel te lekker? Maar aan de andere kant: maak, als je toch bezig bent, extra risotto zodat je later ook deze heerlijke suppli al telefono of arancini kunt maken!

Suppli al telefono

Suppli al telefono worden meestal arancini genoemd. Deze risottoballen at ik regelmatig toen ik nog in Italië woonde. In Rome heetten deze balletjes suppli al telefono. Suppli komt van het Franse ‘surprise’ en ‘al telefono’ – aan de telefoon – is afgeleid van het feit dat wanneer je zo’n bolletje openbijt, de gesmolten mozzarella draden trekt die lijken op een telefoonkabel. Ja mensen, vroeger had de telefoon een kabel…

truffelrisotto

Arancini

Arancini komen dan oorspronkelijk weer uit Sicilië. Ze worden daar vaak gemaakt met een vulling van ragù, een kruidige saus van tomaten en vlees. Ook vind je ze met ham en mozzarella. Eigenlijk kun je ze vullen met van alles wat je lekker lijkt! Houd er rekening mee dat de risotto (of rijst) voor dit recept volledig afgekoeld moet zijn. De avond tevoren een flinke portie maken, genieten en 250 gram apart houden is dus de beste optie.

Suppli al telefono of arancini

Suppli al telefono of arancini

Wat heb je nodig (ca. 10 stuks):

Ingrediënten

  • Ca. 250-300 gram afgekoelde risotto (of gewone rijst)
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 5 bolletjes mini buffelmozzarella (ik gebruik meestal die van Galbani)
  • 1 ei
  • paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • (zonnebloem)olie

Breng de afgekoelde risotto op smaak met de Parmezaanse kaas en eventueel wat zout en peper. Maak met natte handen balletjes ter grootte van een pingpongbal. Maak met je duim een gat in het balletje en duw hier een half bolletje mozzarella in. Druk de bal weer dicht en draai nog even mooi rond. Maak zo alle risotto-balletjes.

Klop het ei los in een schaaltje. Doe de paneermeel of de panko in een ander schaaltje. Haal de risottoballetjes eerst door ei en dan door de paneermeel.

Zet de balletjes een kwartiertje in de vriezer.

Verwarm een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan of gebruik een frituurpan (180 graden). Bak de arancini in 3-4 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Buon appetito!

Summary
recipe image
Recipe Name
Suppli al telefono (arancini)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Deze at ik laatst op een foodfestival, zo ontzettend lekker! Jouw versie klinkt top 🙂 En herkenbaar: een restje risotto, wat is dat???

  2. Lekker, ga ik ook eens proberen.

  3. Héél herkenbaar, risotto over hebben komt bij ons ook niet voor 😉 Laatst maakte ik ook risotto balletjes en speciaal daarvoor de risotto gemaakt. Helaas kon ik er niet vanaf blijven dus heel veel balletjes zijn het niet geworden haha

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*