Home » My happy kitchen test: Pastella groentepasta

My happy kitchen test: Pastella groentepasta

Een bordje pasta eten en tegelijkertijd ruim 40% extra groente binnen krijgen? Daar wil ik meer van weten! Ik kende het merk Pastella al van de verse pasta’s in het koelvak van de supermarkt. Er is nu ook zogenaamde Pastella groentepasta. My happy kitchen doet de test!


Pastella

Wat is het?

Pastella groentepasta is verkrijgbaar in de vorm fettuccine (brede lintpasta) en is er in twee verschillende smaken: broccoli/erwt en wortel. In de –verder normale – pasta van harde tarwe is 46% aan broccoli en erwt verwerkt. Naast de tarwe en gepasteuriseerde eieren zijn dit verder ook de enige ingrediënten in deze verse pasta! In de wortelvariant zit 42% wortel verwerkt. Een goed begin! De kooktijd bedraagt slechts 1 minuut, ideaal voor de snelle doordeweekse maaltijd. Een verpakking bevat 250 gram en kost 1,99. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 personen. Een eenpersoonsportie van 125 gram bevat 331 kcal. Zonder saus.

Bordje verse groente pasta

 

En, is het wat?

Een korte kooktijd vraagt om een simpele saus. En omdat ik de smaak van de pasta optimaal wil proeven beperk ik mij tot wat reepjes uitgebakken parmaham, (diepvries)erwtjes en wat crème fraiche. Een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas erop, klaar. Het eten staat echt binnen vijf minuten op tafel!

De pasta smaakte lekker, maar miste wel de lekkere bite die pasta normaal gesproken heeft. Evengoed is dit een leuke, lekkere én makkelijke manier om wat meer groente binnen te krijgen en tegelijkertijd wat minder koolhydraten te eten. Ben nu ook wel benieuwd naar de wortelvariant!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

10 Comments

 1. Leuk. Eerlijk. Love it!

 2. Volgens mij heeft Albert Heijn ook dit soort vers pasta's in haar assortiment. Ik vraag me af hoeveel groente je echt binnenkrijgt. Ben altijd wat sceptisch over dit soort producten, maar ik ben dan ook een hele kritische foodie 😉

 3. Zeker de moeite van het proberen waard!

 4. Ik zal eens kijken bij AH! Kritisch is goed natuurlijk, maar de ingrediëntenlijst spreekt hier wel redelijk voor zich toch?

 5. looks good! wij doen altijd blauwe kaas door de pasta sauce, dat is écht lekker 🙂

 6. Lekker! Heb zelf nog de wortelvariant in de koelkast liggen was al heel benieuwd of 'ie lekker zou zijn maar klinkt best goed hoewel een beetje 'bite' wel fijn is bij pasta. Je saus klinkt ook erg lekker en makkelijk om te maken 🙂

 7. Laat je me nog weten hoe die wortelvariant smaakt?

 8. Blauwe kaas rules! Ik doe ook het liefst blauwe kaas door de pasta. Maar het heeft een behoorlijk sterke smaak en ik wilde bij deze test goed de smaak van de pasta proeven.

 9. Ik hou toch meer van 100% groenten. Ik heb er een spiraalsnijder voor aangeschaft (ik heb deze: https://oxo-good-grips.nl/winkel/oxo-spiraalsnijder-3-in-1/, maar er zijn er legio te koop). De kinderen vinden het lekker en ik hoef geen meelpasta meer te serveren.

  • Ik heb zelf ook een spiraalsnijder maar ik mis dan toch wel een beetje het voldane gevoel dat pasta me wel geeft. Maar het is een perfecte oplossing om meer groente te eten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*