Home » MHK Culi news flash maart

MHK Culi news flash maart

De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de culi news flash maart! Met deze maand een sympathiek initiatief, nieuwe Magnums, eetbare koffiebekers en een limited edition sapje van Coolbest. Kijk je mee?

Magnum limited edition 2015

Magnum limited editions


Ieder jaar heeft Magnum een aantal limited editions in haar assortiment. Voor een ijsliefhebber als ik altijd weer een feest. Dit jaar zijn het de ‘speelse’ Magnum Pink en ‘stijlvolle’ Magnum black. De Magnum Pink is gemaakt van frambozenijs met een swirl van frambozensaus omhuld door een laag melkchocolade met een glimmend parelmoer roze jasje. De Magnum Black is gemaakt van romig vanille-ijs met een swirl van espresso koffie omhuld met een laag pure chocolade. Ik ga voor de Pink versie!

Brownies & downies 

Na vestigingen in Brabant en Gelderland heeft nu ook Den Haag een Brownies & Downies. Sinds 4 maart vind je aan de Thomsonlaan 90E deze lunchroom waarvan de bediening bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zie de facebook pagina voor meer info over dit sympathieke initiatief!

 

Bericht door Brownies & Downies Den Haag.

 
 

 

Eetbare koffiebekers 


In de strijd tegen de enorme afvalberg komt fastfoodketen Kentucky Fried Chicken met een sympathiek idee: de eetbare koffiebeker. De beker is gemaakt van een soort koekdeeg, bekleed met suikerpapier en een laagje chocolade. Tijdens het drinken van de koffie smelt de chocolade langzaam en kun je de beker opeten. En naar het schijnt ruiken de koffiebekers naar wilde bloemen, zonnebrandcrème en vers gemaaid gras! De koffiebekers zijn nog in de testfase maar worden naar verluidt dit jaar nog gelanceerd. 

KFC eetbare koffiebekers

CoolBest Limited Edition: Komkommer, limoen & Munt 

 

Onlangs kreeg ik tijdens een event een ‘sneak pretaste’ van een nieuwe limited edition van CoolBest. De smaak Komkommer, limoen & munt zit in de zogenaamde Delicious Discovery range, waarin fruit gecombineerd wordt met trendy ingrediënten als groenten, bloesems en bijzondere kruiden. En ik moet zeggen dat ik meer dan aangenaam verrast was over de verfrissende smaak. Dit zou zomaar eens de zomerhit van 2015 kunnen worden! Deze versie ligt rond half maart in de supermarkt. 


Zelf maken? Doe 10 cm. komkommer (geschild), het sap van 1 citroen en een liter water in de blender en mix tot een egale massa. Voeg een aantal muntblaadjes, ijsklontjes en suiker of zoetstof naar smaak toe en laat afgedekt een paar uur in de koelkast staan.
CoolBest

 

2 Comments

  1. Wat een leuk initiatief dat Brownies en Downies.

  2. Ja goed he! En onlangs is in het centrum iets soortgelijks geopend: Tosti van Josti 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*