Home » MHK Culi newsflash februari

MHK Culi newsflash februari

Het is weer tijd voor de maandelijkse My Happy Kitchen (MHK) Culi news flash! Met deze maand nieuws over veganistische gehaktballen, kleurrijke pannen en een culinair weekendje weg.

 Le creuset pannen

Le Creuset winkel in Den Haag

Op 7 februari jl. opende Le Creuset een signature shop in Den Haag. Le Creuset, bekend van de geëmailleerde gietijzeren pannen, wil met haar winkels een totaal belevenis van het merk neer zetten. Het gehele assortiment is in de winkel verkrijgbaar, waaronder de nieuwe serie braad-/stoofpannen in maar liefst 15 verschillende kleuren. Op www.mijnnieuwelecreuset.nl kun je een kleurentest doen en krijg je passende recepten (blauw=krachtig, geel=levensgenieter) bij iedere kleur pan.

Gehaktballetjes Ikea

 

Ikea goes vegan

 

Ikea gaat vanaf april een veganistische variant van haar bekende gehaktballetjes serveren in hun restaurants. Dit nieuws is gelanceerd door dierenwelzijnsorganisatie Peta en door Ikea bevestigd. Over de samenstelling is nog niets bekend. Goed nieuws voor de liefhebbers van zowel dieren als Zweedse meubelen!

 

24 kitchen en cottages

Tijdens het weekend van 17 tot en met 20 april 2015 vindt 24Kitchen&Cottages plaats. Een vakantieweekend vol lekker eten, koken en entertainment, samen met de chefs van 24Kitchen.

Speciaal voor 24Kitchen&Cottages is een heel vakantiepark gereserveerd voor 3.500 kookliefhebbers. Van vrijdagmiddag tot zondagavond is Center Parcs De Eemhof voor op een uitgebreid programma vol food en entertainment. Denk aan workshops, kookcollege’s, food films, een foodtruck festival en een ambachtelijke delicatessenmarkt. Meer info over prijzen en programma vind je op

www.24kitchenandcottages.nl.

Klikiepedia

Gemiddeld gooien we per persoon in Nederland zo’n 50 kilo voedsel weg. Zonde! Sire heeft daarom een campagne ontwikkeld met een commercial die is ontstaan uit zowel oude als nieuwe reclamespotjes. Kliekjes dus! Ook is er een site waarop je antwoord kunt krijgen op vragen over verspilling en inspiratie kunt opdoen voor recepten met kliekjes, www.kliekipedia.nl Een goed initiatief! De reclame kun je hier zien:

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*