Home » Culi news flash april 2016
combekk

Culi news flash april 2016

Het is alweer bijna het einde van de maand dus tijd voor de Culi news flash april! Met deze maand een schitterende pan gemaakt van oude spoorrails, de lekkerste ananas in blik, de opening van een patisseriewinkel in Den Haag en nog veel meer! Kijk je met me mee?

combekk

ComBekk braadpan

Is het geen beauty, deze allereerste braadpan van Nederlandse bodem? De braadpan van ComBekk wordt gemaakt van gerecycled materiaal zoals Nederlandse treinrails en oude bruggen. Een gietijzeren braadpan van super kwaliteit mét geintegreerde thermometer. Ik wil er eentje!! Verkrijgbaar in 24 en 28 cm. vanaf € 219,00. Verkrijgbaar o.a. bij Fonq.nl, de Bijenkorf en de betere kookwinkels.

Delicious sweetness

Delicious Sweetness

Deze maand was ik aanwezig bij de opening van Delicous Sweetness, de patisseriewinkel van Kelly Koopmans. Na jaren succesvolle verkoop van de heerlijkste patisserie op haar website was het nu tijd voor een eigen locatie. Op de Denneweg 136 in Den Haag kun je terecht voor de mooiste bruidstaarten, luxe patisserie en macarons. De winkel is geopend van woensdag t/m zondag. Op zaterdag en zondag kun je er ook terecht voor het heerlijke brood van Mamie Gourmande.

Del monte gold ananas

De lekkerste ananas in blik

Kan ananas in blik net zo lekker smaken als de allerlekkerste verse ananas? Met Del Monte gold is het antwoord hierop: ja! Het verse ananasras ‘Del Monte Gold extra sweet’ was al populair door de zoete smaak en de mooie bijna gouden kleur van het vruchtvlees. Deze ananas is nu dus ook in blik verkrijgbaar. Ik heb de ananas geproefd en ik moet zeggen dat het inderdaad heerlijk smaakt!

hema taart

Jouw taart in het assortiment van HEMA?

In november viert HEMA haar 90e verjaardag. Om dit te vieren dagen ze iedereen uit om de allerlekkerste taart te maken. Op 2 juni wordt de winnende taart gekozen en vanaf november opgenomen in het assortiment van HEMA!

Taartbakkers uit heel Nederland kunnen zich aanmelden via www.hema.nl/taartbakwedstrijd. Hier kan je het recept en een foto van jouw taart uploaden. Op vastgestelde data kun je je taart persoonlijk presenteren in de vestigingen Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Weert. Een vakjury zal daar de lekkerste taarten kiezen die doorgaan naar de finale. Wie weet smult heel Nederland straks van jouw verjaardagstaart! Alle informatie (zoals de spelregels) vind je op de website.

Jumbo soep misvormde groenten

Soep van misvormde tomaten, wortels en bieten

Te gek voor woorden eigenlijk, dat groente waarvan de vorm of grootte afwijkt niet geschikt wordt geacht voor de verkoop. Gelukkig komt Jumbo met soep van ‘misvormde’ groente. Groente die wordt afgekeurd maar nog prima smaakt en prima geschikt is voor in de soep. Er zijn vier varianten: zachte tomatensoep met honing en tijm, kruidige tomatensoep met basilicum, frisse wortelsoep met sinaasappel en limoenblad en rode bietensoep met honing en citroensap. Jumbo hoopt hiermee bij te dragen de verspilling van voedsel. 
De soepen zijn verkrijgbaar in een groot deel van de 580 Jumbo winkels en via Jumbo.com voor € 1,99 per zak.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Karin van Dam

    De flash april was weer heel leuk om te lezen Anne-Marie

  2. Leuke update! En wat een goed initiatief van Jumbo, no waste daar houden we van 🙂

  3. Wij verkopen de combekk pan ook bij de. Sligro Anne Marie ? Leuk concept gerecyclede spoorbielzen…

  4. O die ananas is wel interessant voor ons Anne Marie. Ke vader en ik zijn er gek op maar een verse ananas is voor ons veel te groot. Waar heb je die blikjes gekocht?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*