kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes (foodblogswap)

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Mijn keuze voor deze maand? Kwarkbolletjes van comeoffthecouch.nl Al meerdere keren heb ik tijdens de foodblogswap een health blog toegewezen gekregen. Niets mis mee natuurlijk, alleen ben ik gewoon wat minder van de ‘gezonde’ recepten. Ik krijg altijd spontaan jeuk van recepten met gepureerde banaan, kokosbloesemsuiker of gepureerde dadels. Suiker is – in mijn optiek – suiker. En volgens je lichaam ook.

kwarkbolletjes

De ondertitel van de foodblog van Linda is ‘mijn journey van couchpotato naar fitte femme fatale!’ Linda maakte van de kwarkbolletjes een gezonde snack door de suiker te vervangen door (vrij weinig) honing. Omdat ik toch echt dat suikerlaagje op mijn kwarkbolletje wil, heb ik gekozen voor doodgewone kristalsuiker. Okay, een fitte femme fatale zal ik nooit worden. Maar mijn kwarkbolletjes waren lekker!

Kwarkbolletjes

Wat heb je nodig (10 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 250 gram kwark (volle!)
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker (ca. 1 zakje)
  • snufje zout
  • Voor het knapperige suikerlaagje (optioneel): gecondenseerde melk (ca. 1 eetlepel), 1 eetlepel suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Roer in een beslagkom met een spatel de kwark, rozijnen, eieren, olie, zout en suikers door elkaar. Voeg ook de bakpoeder toe en roer even door. Roer en vervolgens met de spatel de bloem door. Het deeg blijft een beetje plakkerig. Ga het niet kneden maar roer het door tot een soepel deeg.

Verdeel met een ijsbolletjestang (of twee eetlepels) het beslag in ca. 10 bolletjes en leg deze op de bakplaat. Bak de kwarkbolletjes 15 minuten. Haal ze even uit de oven en bestrijk de bovenkant van de bolletjes met een kwastje met de gecondenseerde melk en bestrooi met wat suiker. Bak de bolletjes nog 5 minuten lichtbruin en gaar.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kwarkbolletjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

4 Comments

  1. Mmmm… wat lekker! Haha spontaan jeuk… sjaa ergens kan ik me er iets bij voorstellen, ik wissel het af. In een taart of dergelijk hoort eigenlijk wel suiker, al gebruik ik verder wel honing. Ik probeer het af en toe en dan toch… suiker smaakt zoveel lekkerder! Verder ook dikke voorstander van volle producten 🙂 ik ga jouw variant even onthouden!
    FabulousHeidi recently posted…PLOG: Lifestyle Pressday PRBB AmsterdamMy Profile

  2. Ziet er lekker uit zeg! 🙂 Ik had nog nooit gehoord van dat suikerlaagje, toch eens onthouden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge