Home » Ook een Happie?
happie appeltaartkoekjes

Ook een Happie?

Zoals sommige van jullie wel weten werk ik al bijna 23 jaar op De Haagse Hogeschool. En draag ik onderwijsprojecten daarom ook een warm hart toe. En al helemaal wanneer ze ook een sociaal-maatschappelijk belang dienen. Dus toen ik onlangs werd benaderd door het Enactus team Happie om hun sociale onderneming in de spotlight te zetten was ik meteen enthousiast.

happie appeltaartkoekjes

Wat is Enactus?

Enactus is een internationale non-profit organisatie – actief in 36 landen – die de leiders van vandaag en morgen samenbrengt om een betere, duurzamere wereld te creëren door de positieve kracht van ondernemen. In Nederland zijn er op diverse hogescholen en universiteiten momenteel zeventien lokale Enactus teams actief. Ook op mijn hogeschool!

enactus team

Happie

Het Enactus-team van Happie bestaat uit vier studenten van de VU in Amsterdam: Annika, Daphne, Nick en Sanne. Omdat het gebrek aan tijd en geld voor de zorg in Nederland hen zorgen baart hebben zij een onderneming opgestart die leuke en leerzame dagactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking organiseert: koekjes bakken! En deze koekjes worden vervolgens weer verkocht, zodat er van de opbrengt weer nieuwe leuke activiteiten georganiseerd en betaald kunnen worden.

Happie appeltaart koekje

Appeltaartkoekje

En Happie maakt niet zomaar een koekje. Hun havermoutkoekje met appel rozijnen en kaneel – heel toepasselijk appeltaartkoekje gedoopt – is gemaakt van biologische ingrediënten en de koekjes worden milieuvriendelijk verpakt. De sociale onderneming is nog in de startup fase, uitbreiding van het assortiment en verkooppunten volgen snel! Zo staan er o.a. biologische koekjes met chocolade en noten op de planning. En een gezonde variant, zonder geraffineerde suikers. Happie is druk bezig naamsbekendheid te generen. Om op die manier meer koekjes te kunnen verkopen natuurlijk. En daar help ik  graag aan mee. Volg deze onderneming op Twitter, Instragram of Facebook.

Koekjes bestellen, of een verkooppunt aandragen? Stuur een mail naar happie@enactusvu.nl

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

 1. Een interessante positieve organisatie! Die koekjes lijken me zo lekker 😀

 2. wat een leuke organisatie! wat leuk en fijn dat zij dit doen 🙂 en de koekjes zien er lekker uit!

 3. Ik vind dit een fantastisch initiatief. Ik weet niet hoe groot de schaal is waarop dit project wordt uitgevoerd, maar het zou bijvoorbeeld wel leuk zijn als deze koekjes terecht zouden komen in de schappen van bekende natuurwinkels.

  • Het is zeker een initiatief dat aandacht verdient. Wie weet hoe ver ze het nog gaan schoppen!

  • Hi Sunny Mama! Wat leuk om te lezen, dankjewel! Wij verkopen de appeltaartkoekjes nu in Amsterdam in de Local Goods Store en bij een theetuin aan de Amstel (bij boerderij Klarenbeek). Wij hopen in de toekomst dan ook flink uit te breiden en groter te worden in Amsterdam! Kijk ook eens op onze Facebook, Instagram en Twitter als je meer wilt weten! Fijne dag, Daphne (Marketing manager van Happie)

 4. Doe mij een happy happie : ) Een sympathiek en warm initiatief, kun je alleen maar toejuichen. Mooi ook dat zo zinvolle activiteiten aan mensen met een beperking worden geboden.

 5. Lauren de Bruijn

  Leuk dat er mensen zijn die zo’n activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren! Ik denk dat koekjes bakken een geweldige activiteit voor zulke mensen is omdat het ook een soort therapie is! Mijn zus behoort tot mensen met verstandelijke beperking, en ze is op zoek naar werk. Ik hoop dat ze een leuke baan vindt die haar alleen positieve emoties brengt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*