Home » My happy kitchen test: Barú marshmallow en chocolade

My happy kitchen test: Barú marshmallow en chocolade

Online kwam ik al diverse keren de Barú marshmallow tegen. Mijn smaakpapillen werden overmatig geprikkeld bij de beschrijving van de marshmallow – ‘our most fluffy ever’ – met een laagje fleur de sel caramel en omhuld door pure chocolade. Hier MOEST ik meer van weten. Op de site kwam ik er ook achter dat Barú de maker is van het meest schattige chocolaatje ever: dreamy chocolate hippos. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg deze charmante Belgen of ik de test met ze mocht aan gaan. En ze zeiden ja. Yay!

Barú marshmallow

Wat is het?

Barú marshmallow

Barú is een klein bedrijf dat lekkernijen maakt. Met de hand en in kleine producties. Alleen de beste ingrediënten – en dus geen smaak- of kleurstoffen – voldoen. In het assortiment o.a. fluffy Barú marshmallow, omhuld met melk of pure chocolade en al dan niet voorzien van een extra smaakje. Denk fleur de sel caramel, maple cashew, ginger & lime of rode bessen. Een verpakking met 9 stuks kost € 7,60. De marshmallows zijn ook verkrijgbaar in grotere ‘bars’ van 30 gram voor € 2,49.

Dreamy chocolate hippos

 

De dreamy chocolate hippos zijn gevulde chocolaatjes (melk of puur) in de vorm van een schattig nijlpaardje. Ook hier weer fantastische smaken als forrest berry caramel en fleur de sel caramel. Verpakt per 3 stuks voor € 4,10 of in diverse cadeauverpakkingen.

Dreamy chocolate hippos

 

Tot slot heeft Barú nog een assortiment aan drinkpoeders voor chocolade melk of chai latte in bussen van 250 gram voor € 8,73.

Spicy chai latte

In Nederland zijn de producten verkrijgbaar bij onder andere Sissyboy en De Bijenkorf, maar ook bij diverse speciaalzaken en delicatessenzaken. Je kunt ook bestellen via de webshop, maar de verzendkosten (vanuit België) zijn vrij hoog.

En, is het wat?

Mmmmm, oh mijn god. Wat is dit lekker. Ze noemen het dus niet voor niets ‘Chocolate wrapped heaven’. De marshmallows zijn per stuk verpakt en dat is misschien maar goed ook. Je zou anders gewoon door blijven eten. En daarvoor zijn ze toch wel iets te kostbaar. Beschouw het als een luxe bonbon. Net als de hippos eigenlijk. Geniet met mate. Een marshmallow bevat 63 calorieën (een hippo 85), dat valt dus best wel mee als je het er bij eentje houdt bij de koffie of thee.

Ook kreeg ik van Barú een bus spicy chai latte mix. Chai latte is bij ons vooral bekend geworden door Starbucks. Deze van oorsprong Indiase drank wordt gemaakt van thee en melk. Populair als warme drank in de winter, maar ook te serveren als ijsthee in de zomer. Het woord chai betekent thee, latte staat voor melk. De chai thee krijgt zijn typische kruidige smaak door specerijen als kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat.

De mix van Barú ruikt verrukkelijk. Ik maakt er een heerlijk iced chai latte mee:

Meng 200 ml. koude melk met vier theelepels Spicy chai latte mix. Goed roeren en ijsklontjes toevoegen. Meteen opdrinken in je mooiste glas en je vrolijkste rietje!

One Comment

  1. Hmm die marshmallow met karamel, man dat lijkt me echt waanzinnig lekker en al helemaal door jou beschrijving erbij! Echt een leuk product 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*