Home » MHK Culi News Flash mei

MHK Culi News Flash mei

Het is weer tijd voor de maandelijkse Culi News flash. Met deze maand nieuws over de bakkerij in Ikea Delft, de Swan Market in Den Haag, het glutenvrije assortiment van Marks & Spencer en een ‘heerlijke’ nieuwe serie op Netflix!

Bakery Ikea

Ikea Delft opent ambachtelijke bakker

Begin deze maand is in de vestiging Delft de eerste bakkerij van Ikea geopend. Naast multigranen, zuurdesem-, rogge en speltbrood kun je hier ook terecht voor Zweedse specialiteiten als knäckebröd, Tünnbröd en kaneelbroodjes. Naar die laatste ben ik vooral benieuwd, deze spelen altijd een grote rol in de boeken van de Zweedse thrillerschrijfster Camilla Lackberg. Als dit concept succesvol blijkt zullen ook andere Ikea vestigingen een eigen bakkerij krijgen.

 

Swan Market Den Haag

Volgende week zondag (24 mei) staat de Swan Market weer op het Kerkplein in Den Haag! Ook vorig jaar bezocht ik deze gezellige markt en nam er de lekkerste dingen mee. Swan Market is een lifestyle markt waar een divers creatief aanbod te vinden is. En lekkernijen als droge worst, Oud Hollands snoep, gedroogd fruit en andere delicatessen. Maar je kunt er ook heerlijk eten & drinken en genieten van muziek. Kijk in de agenda of er ook een Swan Market bij jou in de buurt komt!
Crumpets glutenvrij

 

Marks & Spencer breidt glutenvrije assortiment uit

Eet je liever geen gluten of moet je je houden aan een glutenvrij dieet? Marks & Spencer heeft nu een glutenvrije productlijn ‘Made without Wheat’. In het assortiment o.a. brood, meel om zelf brood te bakken en typisch Britse crumpets. Ook zijn er cakes en koekjes, zoals de Caramel Pecan Brunch Squares, Lemon Shortbread of Millionaire’s mini bites. Mmmmm…..

De producten zijn te herkennen aan het glutenvrij logo en zijn verkrijgbaar in de winkels in Den Haag en Amsterdam.

Chef’s Table op Netflix

Heb je een abonnement op Netflix? Dan mag je zeker de documentaire Chef’s Table niet missen! In deze zesdelige serie volg je elke aflevering een topchef en ga je mee in zijn of haar obsessie om het perfecte gerecht op het bord te krijgen.
Hier alvast de trailer:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*