Home » My happy kitchen test: Boerenkoolchips van The rawlicious food co.

My happy kitchen test: Boerenkoolchips van The rawlicious food co.

In de box met verrassende AH producten zat ook een zak boerenkoolchips. Ik had hier al zoveel over gelezen online, was echt heel nieuwsgierig. Ik testte de smaak ‘double pepper’.


 Boerenkoolchips Rawlicious

Wat is het?


De beschrijving op de verpakking staat vol superlatieven. “Boerenkoolchips is een lekkere en gezonde superfood snack op basis van gedroogde biologische boerenkool met een heerlijke double pepper twist. Rijk aan gezonde voedingsstoffen, vitaminen en antioxidanten. De chips bevatten meer vitamine C dan sinaasappels, meer calcium dan melk, zijn laag in calorieën en bevatten weinig tot geen vet. Rawlicious Boerenkool chips bevat naast vitamine A en C tevens vitamine E en K, calcium, kalium en foliumzuur. Het is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook goed voor je ogen, huid en stevige botten”. Nou nou, je vraagt je af waarom je dit voortaan niet gewoon drie keer per dag moet gaan eten… Hoewel, misschien omdat het 3,49 euro kost voor een zakje van 40 gram?

En, is het wat?


De chips zijn gedroogd, niet gebakken. Het eerste mondgevoel is dan ook behoorlijk droog en eigenaardig. Slokje cola (oh nee, biologische frisdrank natuurlijk) en nog een keer proeven. En voor ik het weet is dan toch het zakje leeg. Het smaakt en kraakt geeneens verkeerd. Maar meer in de categorie ‘het kan erger’ dan ‘wat is dit lekker’.

Ik verbaas me eigenlijk vooral over de claims met betrekking tot de voedingswaarden. Want dat ze laag in calorieën zijn (wat overigens een gruwelijke anglicisme is, maar dat terzijde) en weinig tot geen vet bevatten is dus gewoon niet waar. Per 100 gram bevat de boerenkoolchips 496 kcal en 33.3 gram vet. Ter vergelijking: het zakje Doritos bits wat zoonlief tegelijk met mij at bevat 525 kcal en 31 gram vet. En als je bedenkt dat 100 gram chips slechts 52 gram boerenkool bevat en een zakje van 40 gram chips met 28 gram boerenkool uiteindelijk slechts 26 mg vitamine C levert ben je met een sinaasappel (75 mg vitamine C) toch net even iets gezonder uit. En in ieder geval goedkoper! Neemt niet weg dat boerenkool reuze gezond is. Maar wat mij betreft voortaan liever gewoon in een stamppot.
6 Comments

  1. Leuk review hierover te lezen! Zondag heb ik ze natuurlijk ook al eens mogen proeven en vind het een tja 'apart' snackje wat inderdaad wel lekker dooreet haha. Zeker de claims en de calorieën vs calorieën van 'normale' chips zijn verbazend. Zelf maken is lekkerder in dit geval het enige nadeel is het vinden van die hele boerenkool 🙂

  2. Hier hou ik van: een eerlijke review!

  3. Misschien dan toch nog een keer poging wagen met zelfgemaakte boerenkoolchips…Zet jij een receptje online?

  4. dit heb ik nog nooit op. ik zou het toch wel eens zelf willen proberen! 🙂

  5. Zeker doen Robin, smaken verschillen nu eenmaal enorm 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*