Home » My happy kitchen test: Arla skyr

My happy kitchen test: Arla skyr

Ik had er nog niet eerder van gehoord: Arla skyr. Klinkt als de naam voor een lamp van Ikea? Het is in ieder geval wel Scandinavisch, want van oorsprong komt deze yoghurt uit IJsland. Altijd wel in voor een kommetje zuivel in de ochtend deed ik voor jullie de test.Arla skyr

Wat is het?

Arla skyr is een yoghurt in IJslandse stijl, gemaakt volgens een 1000 jaar oud recept. Skyr is van nature rijk aan eiwit, romig van smaak en bevat 0% vet. Desondanks heeft het ‘een heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur’. Arla skyr is 100% natuurlijk en bevat geen kunstmatige geur,-, kleur- en smaakstoffen. Aan de naturel smaak is geen suiker toegevoegd, aan de smaken honing en framboos-cranberry wel (respectievelijk 7,6 en 8,3 gram per 100 gram). De naturel versie bevat 65 kcal per 100 mililiter, die met smaakjes ca. 85.

Arla skyr is verkrijgbaar in een bakje met deksel (450 gram) en kost ca. € 1,49 (bij alle grotere supermarkten).

En, is het wat?

Ik check meestal eerst de feiten: Rijk aan eiwit? Dat klopt: Arla skyr bevat 11 gram eiwit per 100 gram, in magere yoghurt zit maar 3,4 gram eiwit. Check! 100% natuurlijk? Klopt ook: in de naturel versie die ik als eerste proefde zit 100% yoghurt, niets meer en niets minder. Check! Romig van smaak en een heerlijke zijdezachte maar dikke structuur? Dubbel check, deze yoghurt is lekker dik en proeft romig en zacht zonder dus maar een greintje vet te bevatten. Daar hou ik van! Ik at mijn yoghurt met een scheutje honing, zoals ik altijd doe.

De andere versie die proefde was Skyr met honing. Scheelt weer een handeling ’s morgens! Er is weliswaar suiker aan toegevoegd (7,6 gram) maar lang niet zoveel als bijvoorbeeld de vergelijkbare dikke yoghurt met honing en 0% vet van Total, die maar liefst 18,8 gram suiker bevat. Wat mij betreft een prima start van de dag dus, lekker met wat granola of muesli.

Voor deze review is gebruik gemaakt van producten die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

10 Comments

 1. Suzanne Lammerse

  Ik ben helemaal fan van de framboos-cranberry. Helaas is die bij ons in de supermarkten slecht te vinden:(.

 2. Het is geen yoghurt hè? Dat is er bij mij ingestampt, want een van onze beste vrienden is verantwoordelijk voor dit product bij Arla 😉 Maar yoghurt of niet, ik vind het heerlijk. En dat komt niet door die vriend! Haha.

 3. ben wel erg nieuwsgierig naar dit product, of het nou kwark, kaas, of yoghurt blijkt te zijn.

 4. Hier was ik al nieuwsgierig naar! Ga 'm binnenkort zeker even meenemen uit de supermarkt, lijkt me lekker 🙂

 5. Lekker he! Vond alleen de honing-variant net even te veel naar honing smaken (ja….) ik heb 'm liever wat subtieler.

 6. Er staat toch echt yoghurt op de verpakking? Maar wat het ook is, ik vind het lekker!

 7. Het is naar mijn idee yoghurt met de structuur van kwark 🙂

 8. Ja ik ben nu ook wel erg nieuwsgierig naar die framboos-cranberry smaak!

 9. Ben een groot honing-fan dus het kan mij niet genoeg naar honing smaken :). Misschien dat jij dan beter de naturel versie kunt nemen en zelf wat honing toevoegen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*