Home » Gevulde kaassoesjes
Gevulde kaassoepjes

Gevulde kaassoesjes

Kaassoesjes, ik ben er dol op! Ik kocht ze voorheen bij een luxe banketbakker, een prijzige delicatesse. Maar zelf gevulde kaassoesjes maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En verslavend lekker!

Gougères

Een variant op gevulde kaassoesjes zijn de zogenoemde gougères. Ongevulde soesjes waarin de kaas in het deeg is verwerkt. Dat recept kun je ook op mijn blog terugvinden.

Croquembouche Caprese

Hartige croquembouche

Als je de smaak van het soesjes maken te pakken hebt, kun je je wellicht een keer wagen aan het maken van deze hartige croquembouche caprese. Een soezentoren van gevulde kaassoesjes met mozzarella, tomaat en basilicum!

gevulde kaassoesjes

Gevulde kaassoesjes

Wat heb je nodig (ca. 24 stuks gevulde kaassoesjes):

Ingrediënten

  • 85 gram boter
  • 175 ml water
  • 110 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • mespuntje nootmuskaat
  • 3 eieren

Kaasvulling:

Ingrediënten

  • Pakje monchou of andere roomkaas (200 gram)
  • 100 gram geraspte kaas (Lutjewinkel 1916 pittig & romig)
  • Flinke scheut room of koffiemelk
  • Peper (bijvoorkeur vers gemalen, zwarte peper)
  • Zout

Extra nodig: spuitzak

Soesjes bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het bloem, de zout en nootmuskaat door elkaar in een kom. Breng in een ruime (steel)pan het water en de boter aan de kook. Haal zodra het begint te koken (en alle boter gesmolten is) de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Roer ca. 1 minuut goed door met een houten lepel totdat je een glad deeg krijgt dat loslaat van de zijkant van de pan.

Zet de pan terug op een zacht pitje en meng het geheel al roerende nog 2 minuten door elkaar. Haal de pan van het vuur, zet ‘m op een stevig oppervlak en voeg een ei toe. Roer goed en snel door, het ei mag niet gaan stollen. Flink doorroeren tot het mengsel weer glad is. Voeg het tweede ei toe en herhaal, doe hetzelfde met het 3e ei.

Maak kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat met twee lepels of gebruik een spuitzak met een gladde spuitmond. Houd wel wat tussenruimte aan. Doe de bakplaat in de oven en bak de soesjes ca. 20 minuten lichtbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.

Kaasvulling maken

Maak ondertussen de vulling door de monchou en geraspte oude kaas luchtig te kloppen met de mixer of met een vork. Voeg wat room of koffiemelk toe om de creme wat soepeler te maken. Breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen zwarte peper.

Je kunt de soesjes opensnijden en vullen of een gaatje in de onderkant maken en vullen. Ik heb ze opengesneden. Vul met een spuitzak de soesjes met ca. 3/4 van de kaascreme. Spuit met de rest van de kaascreme en een stervormig mondje kleine toefjes bovenop ter decoratie.

Ze zijn het allerlekkerst als je ze meteen eet. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje, de soesjes worden wat taaier maar smaken nog steeds heerlijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde kaassoesjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Leuk, dit recept voor iets wat je normaal kant-en-klaar koopt! Ik ben namelijk niet zo dol op de kaassoesjes uit de winkel, die vind ik te zout. Nu ik weet hoe je ze zelf maakt, kan ik dit receptje helemaal aanpassen aan mijn eigen smaak.

  2. Hi, ik heb je soesjesbeslag net gemaakt, ze staan in de oven. 24 stuks lukt me echter niet, krijg er maar 16 stuks van. Heb ik een extra ei moeten gebruiken of kan ik volgende keer doen? Groetjes!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*