Home » My happy kitchen test: Home made Hollandse stroopkoeken

My happy kitchen test: Home made Hollandse stroopkoeken

In de supermarkt liep ik tegen dit leuke pak van Home made Hollandse stroopkoeken aan. Okay, dat is gelogen. Ik liep zoals gewoonlijk het hele schap met bakspullen uit te pluizen en kwam dit pak tegen. Alleen al voor de verpakking zou ik ‘m meenemen! Op een regenachtige woensdagmiddag deed ik de test:
Homemade pakket voor Hollandse stroopkoeken

Home made Hollandse stroopkoeken – wat is het?

Home made ambacht, pakket voor Hollandse stroopkoeken. Volgens de verpakking van ‘professionele kwaliteit, compleet met ambachtelijke stroop’. En van ‘(h)eerlijke grondstoffen’. In het pak zit zowel de mix voor de koek als de stroop en een deegsteker. Het enige wat je nog toe moet voegen is 155 gram roomboter. Nergens is op het pak terug te vinden hoeveel koeken je nu precies kunt maken. Wel weten ze te vermelden dat een portie (een koek van 55 gram) 250 kcal kost. Wat wil je ook, met zoveel roomboter en stroop? De koeken bak je in 8-10 minuten, voor de stroop is ongeveer 5 minuten + afkoeltijd nodig.
Ik betaalde voor het pak € 1,99

Zelfgemaakte stroopkoeken

En, is het wat?

Eerst maak je het deeg met 125 gram roomboter. Vervolgens rol je het deeg uit en steekt er koeken uit met de meeverpakte steker. Die steker is helemaal niets. Onhandig en veels te groot naar mijn idee. Ik gebruik de achterkant van een colaglas en wist hiermee 14 koekjes (dus uiteindelijk 7 stroopkoeken) te maken. Al waren ze wel aan de (te) dikke kant, dus 8-10 koeken zou moeten lukken.
Een gratis tip: gebruik – bij gebrek aan deegroller – een lege fles wijn, al dan niet gevuld met koud water. Werkt als een gek en er blijft niets aan kleven! Ik bakte de koekjes uiteindelijk wat langer (12 minuten), ook omdat ze zo dik waren.

Gratis tip 2: laat de koeken goed afkoelen voordat je met de stroop aan de slag gaat. Ik was natuurlijk weer veels te ongeduldig en daardoor liep de stroop langzaam weer uit de nog warme koeken vandaan.

Maar het resultaat mocht er best zijn! Zowel qua looks als qua smaak. Een heerlijke brosse koek met een even heerlijke stroopvulling. Een aanrader dus!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ze zien er wel heel lekker uit! Smaken ze net zo lekker als zelfgemaakt deeg?

  2. Ja dat verbaasde mij ook enorm maar ze smaken super!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*