Home » My happy kitchen test: Marley Spoon foodbox

My happy kitchen test: Marley Spoon foodbox

Sinds afgelopen maand heeft Nederland er een nieuwe aanbieder van de zogenaamde foodboxes bij. Het Duitse Marley Spoon richt zich op bijzondere recepten met kwaliteitsingrediënten. Iedere week creëren de chef-koks van Marley Spoon zeven inspirerende recepten waarbij je altijd kunt kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. My happy kitchen deed de test en bestelde een Marley Spoon foodbox met twee verschillende gerechten.

Marley Spoon

Marley Spoon foodbox: wat is het?

Marley Spoon wil Nederland helpen de kookgewoontes te doorbreken. Kom je regelmatig thuis met dezelfde ingrediënten, heb je weinig inspiratie of weet je niet waar je de lekkerste spullen kunt halen? Marley Spoon helpt je een handje door jou de beste kwaliteitsproducten te leveren, precies in de juiste hoeveelheden die je nodig hebt. Zo ga je ook nog eens voedselverspilling tegen! De recepten zijn bijzonder wat betreft de ingrediënten en combinaties, maar toch makkelijk te bereiden: in slechts zes stappen zet je het gerecht op tafel.

Bij Marley Spoon zit je niet vast aan een abonnement, je kiest wanneer jij er zin in hebt. Je kiest ook zelf de gerechten uit, waardoor je alleen gerechten bestelt die je écht lekker vindt. Prijzig is het wel: zonder abonnement betaal je per persoon 12,00 euro voor een gerecht, minimale afname is altijd voor twee personen. Bezorgkosten zijn gratis, dat dan weer wel…

Receptkaarten Marley Spoon

 

Marley Spoon foodbox: is het wat?

Ik bestelde twee gerechten voor twee personen. Het varkenshaasje omwikkeld met spek met knapperige sperziebonen, peer en aardappels en de romige massaman-kokoscurry met malse kipfilet en aardappels. De doos werd keurig op de afgesproken tijd bezorgd en was zelfs voorzien van een handgeschreven briefje!

Ingrediënten Marley Spoon varkenshaasVarkenshaas omwikkeld met spek

Per gerecht zitten alle ingrediënten verpakt in een degelijke bruine zak. Het is vooral fijn dat je alles precies afgewogen en in de juiste hoeveelheid voor je hebt, de mise en place is al gedaan. De handige receptenkaarten begeleiden je met tekst en beeld door de stappen heen. Beide gerechten heb ik zonder veel moeite in circa een half uur op tafel. En ze zien er zelfs een beetje uit zoals op het plaatje. Toegeven, het is echt wel behoorlijk prijzig, maar je proeft de kwaliteit van de ingrediënten. Het vlees is mals, de aardappeltjes bijzonder smaakvol, de crème fraiche biologisch, de kruiden vers. Overigens haalde de massaman curry het niet bij die van mijzelf. Ik zal mijn recept binnenkort eens online zetten.

Conclusie: niet voor zeven dagen in de week, maar wil je in het weekend of voor een bijzondere date lekker koken, dan raad ik Marley Spoon zeker aan. Succes gegarandeerd!

Ook een keer proberen? www.marleyspoon.nl

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Handig dat het geen abonnement is en dat je kunt kiezen, maar jammer dat het weer heel duur is. De Krat is bijvoorbeeld relatief goedkoop.

  2. Leuke box maar inderdaad jammer dat 'ie best prijzig is voordeel is wel dat je geen bezorgkosten hebt, niet vast zit aan een abonnement en je meteen alles precies genoeg in huis hebt voor je recept. Ondanks de prijs volgens mij wel echt een leuke box om een keer te proberen zeker omdat je aangeeft dat de producten die erin zitten van goede kwaliteit zijn 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*