Home » My happy kitchen test: Zoku Quick pop ijsmaker triple

My happy kitchen test: Zoku Quick pop ijsmaker triple

Het is bijna zomer! En zomer staat voor mij voor barbecue’s, salades, verse vis en ijs! Heel veel ijs. Softijs, waterijs, roomijs, ik lust het allemaal. In mijn vriezer ligt standaard een voorraad waterijsjes, bij ons thuis meestal het toetje op warme zomeravonden. Bij FonQ vond ik deze Zoku quick pop ijsmaker. In slechts 9 minuten tijd kun je hier drie homemade ijsjes mee maken. Dat moest ik proberen!

Vlierbloesemijsjes

Wat is het?

De Zoku quick pop ijsmaker is een apparaat dat je in de vriezer plaatst (tenminste 24 uur van tevoren). Wanneer je trek hebt in ijs haal je de Zoku tevoorschijn, plaats je stokjes, vul je de bakjes met sap, limo of fruitpuree en wacht negen minuten. Geen elektriciteit nodig, alleen je eigen fantasie.

Zoku ijsmaker

 

Bij de ijsmaker worden zes stokjes en zes zogenaamde dripguards geleverd, om zonder knoeien van je ijs te kunnen genieten. Nadat je de drie ijsjes verwijderd hebt kun je nog 1 x 3 ijsjes maken (en vaak lukt een derde ronde ook nog wel) voordat de Zoku weer terug de vriezer in moet. De variant voor drie ijsjes is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en kost € 40,90. Er is ook een single en duo variant verkrijgbaar.

En, is het wat?

Een ijsmachine testen? Dat hoef je mijn 10-jarige niet twee keer te vragen. Razend enthousiast ging hij aan de slag en maakte ijs van zo’n beetje alles wat we in de koelkast hadden: chocomel, mountain dew, blauwe limonade, mangosap, cola. Het apparaat doet wat het doen moet, de gebruiksaanwijzing spreekt voor zich, alles werkt zoals het werken moet.

Mango en chocomel ijs

En alle ijsjes waren een succes! De ijsmaker bewaren we nu gewoon standaard in de vriezer, het apparaat heeft een handzaam formaat (20x11x11 cm). Altijd paraat dus wanneer we trek in ijs hebben.

Natuurlijk wilde ik ook wat creatiever aan de slag en maakte ik ijs van salie-limonade (met de heerlijke siropen van Agroposta) en verse salieblaadjes, ijs van vlierbloesemlimonade en plakjes limoen en ijs van vers gepureerde aardbeien met honing. Een lust voor het oog en de smaakpapillen!salie ijs

Omdat wij met z’n drietjes zijn thuis is dit voor ons een ideaal apparaat, altijd ijs in huis, ieder zijn eigen favoriete smaak en in een handomdraai klaar. Een aanrader wat mij betreft!

* In dit artikel zijn producten gebruikt die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt echter op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

2 Comments

  1. Lijkt me een handig apparaat! Heerlijk zo'n ijsje met dit weer 🙂 Ook wel fijn dat je dan een wat 'gezondere' variant van een ijsje kunt maken.

  2. Het is zeker fijn dat je er bijvoorbeeld vers fruit in kan verwerken en zo een 'gezonder' ijsje maakt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*