Home » My happy kitchen test: NoCandy

My happy kitchen test: NoCandy

Snoep verstandig, eet een appel. Een oude uitdrukking die nog steeds staat als een huis. Maar tegenwoordig kun je nog veel gevarieerder verstandig snoepen: het jonge merk NoCandy biedt een uitgebreid assortiment gedroogd fruit in handige portiezakjes. My happy kitchen deed de test!

Wat is het?

NoCandy is snoep dat eigenlijk geen snoep is maar een zoete lekkernij die bestaat uit 100% natuurlijk rijp gedroogd fruit. Fruit dat super rijp, direct na de oogst, verwerkt wordt. Fruit dat anders geen kans meer had om in de supermarkt te belanden. Hartstikke milieubewust dus. En omdat het fruit zo rijp is hoeft er geen suiker meer aan toegevoegd worden.

NoCandy zit bovendien boordevol antioxidanten, vitamine c, ijzer en zink.

Omdat ieder fruit zijn eigen optimale jaargetijde kent is er ook een wisselende collectie. Dus maakt de watermeloen deze winter bijvoorbeeld plaats voor de kaki en papaya.

NoCandy is verkrijgbaar in hersluitbaar zipper zakjes. De inhoud varieert tussen de 50 en 85 gram. Verkoopprijs ligt rond de € 2,00. De zakjes zijn verkrijgbaar via de webshop (alleen per 10 stuks) of in de winkels van WAAR, STACH Food, Smoothie company en diverse ziekenhuis- en bedrijfsrestaurants.

En, is het wat?

Gedroogde watermeloen. Dat klinkt een beetje als een contradictio in terminis. Maar het is ze heel goed gelukt de lekkere frisse en zoete smaak van watermeloen te behouden. Mijn lievelingsfruit (okay, op een gedeelde eerste plek met frambozen) in gedroogde vorm, wat heerlijk! Alleen jammer dat die nu net even niet meer verkrijgbaar is. Maar ook de mango, papaya en kaki smaken goed.Gedroogde watermeloen

Een zakje gedroogd fruit stop je makkelijk even in je tas en zo heb je altijd een gezond en lekker tussendoortje bij de hand. Ik had nog een aantal ‘oude’ verpakkingen toegestuurd gekregen maar de nieuwe lijn zit in hersluitbare zipper zakjes, nog handiger dus!

Hoewel je met NoCandy veel goede voedingsstoffen van fruit binnenkrijgt moet je – als je een beetje op de kilo’s wilt letten – ook van dit snoepfruit niet onbeperkt dooreten. Een zakje van bijvoorbeeld 70 gram gedroogde mango bevat 218 kcal. Een lekker en verstandig tussendoortje maar nou ook weer geen all-you-can-eat-treat.

Behalve als tussendoortje is gedroogd fruit ook heel lekker in bijvoorbeeld yoghurt of kwark of om mee te koken of bakken. Deze week komt er ter inspiratie een lekker dessert met gedroogde kaki op mijn blog: oosterse hangop So stay tuned!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

8 Comments

  1. Gedroogd fruit kan erg lekker zijn en het is ook heel gezond, maar niet verstandig! Ik ben er ooit eens heel dik van geworden door er veel van te snoepen. Het bevat ontzettend veel (natuurlijke) suikers en dus heel veel calorieën.

  2. Wat toevallig, heb net gisteren de watermeloen variant gekocht bij Stach. Vond hen alleen echt niet lekker helaas ��

  3. Dat is inderdaad toevallig! Ik was juist aangenaam verrast over de smaak, maar was vooraf ook wel erg sceptisch 🙂

  4. Maar dat geldt natuurlijk eigen voor alles waar te veel voor staat. Maar ik gaf het inderdaad ook al aan, het blijft een calorierijke snack. Maar als alternatief voor een mars of een kaasbroodje nog een steeds een verstandige keuze!

  5. Ik ben opgegroeid met gedroogd fruit en noten. Dat krijg je met een Iraanse vader. Tip: bij de Turk en de Marokkaan kun je dit soort zakjes ook kopen en dan zijn ze veeleer goedkoper.

  6. Een veel gezondere cultuur zo te horen! Bedankt voor de tip.

  7. Klinkt erg goed, ik ga zo'n zakje ook eens uitproberen. Ik zit nu te snacken met ongezouten, ongebrande cashewnoten. Ook lekker, maar iets zoets af en toe sla ik niet af.

  8. Noten vind ik ook zo'n heerlijke snack. Maar ook daar overeet ik me snel aan!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*