Home » Oosterse hangop met kaki en pistache

Oosterse hangop met kaki en pistache

Afgelopen maandag kon je mijn review lezen van NoCandy, heerlijk gedroogd fruit voor tussendoor. Maar om te laten zien dat je ook lekker kunt koken en bakken met gedroogd fruit geef ik vandaag een recept voor een eenvoudig maar toch bijzonder toetje: Oosterse hangop met kaki en pistache.

 Oosterse hangop met kaki en pistache

De kaneel en kardemom geven de oer-Hollandse hangop een oriëntaals tintje. Samen met de gedroogde kaki en de fijngehakte pistachenootjes creëer je zo een bijzonder dessert wat je makkelijk kunt voorbereiden. Je hoeft vervolgens alleen nog maar de bordjes of schaaltjes Oosterse hangop mooi op te maken.

Ik probeerde de hangop zowel in glaasjes (zoals op de foto hierboven) als op een bordje te serveren (onderaan). Ik gebruikte hiervoor een kookring. Je zou ook kunnen proberen om met twee lepels mooie ‘quenelles’ te vormen. Uiteindelijk vond ik de glaasjes toch het meest fotogeniek!

Oosterse hangop op een bordje

Oosterse hangop met kaki en pistache

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 1 liter volle yoghurt
  • Zakje gedroogd kaki fruit (Nocandy)
  • 50 gram ongezouten en gepelde pistachenootjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel kardemom
  • 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (of minder/meer naar smaak)

Leg een schone (zonder wasverzachtergeurtjes!) en natgemaakte theedoek in een vergiet en hang deze boven een kom. Giet er de yoghurt in en laat tenminste een nacht uitlekken in de koelkast.

Schep de dikke yoghurt (de hangop) uit de theedoek in een schaal.

Hak de pistachenootjes wat kleiner in de keukenmachine (of met een mes). Snijd het gedroogde kaki-fruit in reepjes. Houdt vier plakjes kaki fruit achter ter decoratie. Roer de kaneel, kardemom en suiker door de hangop. Laat nog even een uurtje staan om de smaken te laten intrekken. Dien op in schaaltjes en decoreer met plakje en reepjes kaki fruit en pistachenootjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*