Home » Pannacotta met kokos en ananas

Pannacotta met kokos en ananas

Het is lente! Wat mij betreft het allerleukste seizoen! De lente is voor mij het gevoel van een nieuw begin, fris, knisperend, kleurrijk. Een nieuwe periode vol goede voornemens zou –  beter dan op 1 januari – eigenlijk met de start van de lente moeten beginnen. Iedereen wordt toch blij van krokussen, een voorzichtig eerste terrasje, lammetjes, je zonnebril weer op je neus, koeien in de wei en langere dagen? Om even goed in de stemming te komen heb ik een zonnig gerecht gemaakt. Met iedere hap proef je zon, vakantie en vrijheid. En deze pannacotta met kokos en ananas is ook nog eens heel makkelijk te maken!

Pannacotta met ananas

Pannacotta

Pannacotta betekent gekookte room. En om het gerecht een tropisch tintje te geven gebruikte ik half room/half kokosmelk. Met iedere hap proef je zon,vakantie en vrijheid. En waan je je even heel ver weg. Ik maak deze panna cotta in kleine souffle schaaltjes. Maar je kunt ook gewone kommetjes of kopjes gebruiken.

Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!

Pannacotta met kokos en ananas

Wat heb je nodig? (4 personen):

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 1/2 blaadjes transparante gelatine
  • 1 rijpe ananas (of een blikje, maar vers is echt lekkerder!)
  • 1 handje muntblaadjes

Extra nodig: vormpjes, ananasboor

Breng in een steelpan de slagroom, kokosmelk en suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg toe aan het roommengsel. Laat het op laag vuur 5 minuten koken. Week de blaadjes gelatine ca. 10 minuten in een grote kom met koud water.

Haal de steelpan met de room van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze met een houten lepel één voor één door de warme room totdat ze opgelost zijn. Spoel de vormpjes om met koud water en verdeel het roommengsel erover. Laat de panna cotta ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
 
Maak de ananas schoon en snijd in kleine stukjes.
 
Zet het vormpje omgekeerd op een bordje en schud voorzichtig tot de panna cotta los komt. Gaat dit lastig, doop dan het vormpje kort in heet water. Decoreer met de ananas en verse munt.
 
* Gooi het vanillestokje na gebruik niet weg maar stop het in een potje met suiker.Zo simpel maak je je eigen vanillesuiker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*