Het is lente! Wat mij betreft het allerleukste seizoen! Okay, er gaat misschien niets boven een lange mooie zomer maar de lente is voor mij het gevoel van een nieuw begin, fris, knisperend, kleurrijk. Een nieuwe periode vol goede voornemens zou – beter dan op 1 januari – eigenlijk met de start van de lente moeten beginnen. Iedereen wordt toch blij van krokussen, een voorzichtig eerste terrasje, lammetjes, je zonnebril weer op je neus, koeien in de wei en langere dagen? Om even goed in de stemming te komen heb ik een zomers gerecht gemaakt. Met iedere hap proef je zon, vakantie en vrijheid. En deze pannacotta met kokos en ananas is ook nog eens heel makkelijk te maken!
Met iedere hap proef je zon,vakantie en vrijheid. En waan je je even heel ver weg. Ik maak deze panna cotta in een siliconen vorm voor muffins. Maar je kunt ook kleine kopjes of schaaltjes gebruiken.
Pannacotta met kokos en ananas – wat heb je nodig? (4 personen)
- 250 ml slagroom
- 200 ml kokosmelk
- 4 el suiker
- 1 vanillestokje
- 3 1/2 blaadjes transparante gelatine
- 1 rijpe ananas (of een blikje, maar vers is echt lekkerder!)
- 1 handje muntblaadjes
- 3 el Malibu *
- Zakje geraspte kokos
- Extra: muffinvorm of andere kleine vormpjes
* Heb je kleine kinderen of gebruik je liever geen alcohol? Je kunt de ananas ook marineren in pina colada sap van het merk Happy People (verkrijgbaar o.a. bij Jumbo).
Haal de steelpan met de room van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze met een houten lepel één voor één door de warme room totdat ze opgelost zijn. Spoel de vormpjes om met koud water en verdeel het roommengsel erover. Laat de panna cotta ca. 3 uur opstijven in de koelkast.