Pannacotta met kokos en ananas

Het is lente! Wat mij betreft het allerleukste seizoen! Okay, er gaat misschien niets boven een lange mooie zomer maar de lente is voor mij het gevoel van een nieuw begin, fris, knisperend, kleurrijk. Een nieuwe periode vol goede voornemens zou –  beter dan op 1 januari – eigenlijk met de start van de lente moeten beginnen. Iedereen wordt toch blij van krokussen, een voorzichtig eerste terrasje, lammetjes, je zonnebril weer op je neus, koeien in de wei en langere dagen? Om even goed in de stemming te komen heb ik een zomers gerecht gemaakt. Met iedere hap proef je zon, vakantie en vrijheid.  En deze pannacotta met kokos en ananas is ook nog eens heel makkelijk te maken!

Pannacotta met kokos en ananas

Met iedere hap proef je zon,vakantie en vrijheid. En waan je je even heel ver weg. Ik maak deze panna cotta in een siliconen vorm voor muffins. Maar je kunt ook kleine kopjes of schaaltjes gebruiken.

Pannacotta met kokos en ananas – wat heb je nodig? (4 personen)

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 1/2 blaadjes transparante gelatine
  • 1 rijpe ananas (of een blikje, maar vers is echt lekkerder!)
  • 1 handje muntblaadjes
  • 3 el Malibu *
  • Zakje geraspte kokos
  • Extra: muffinvorm of andere kleine vormpjes

* Heb je kleine kinderen of gebruik je liever geen alcohol? Je kunt de ananas ook marineren in pina colada sap van het merk Happy People (verkrijgbaar o.a. bij Jumbo).

Pannacotta in een siliconen muffinvorm

 

Breng in een steelpan de slagroom, kokosmelk en suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje* in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg toe aan het roommengsel. Laat het op laag vuur 5 minuten koken. Week de blaadjes gelatine in een grote kom met koud water.
Haal de steelpan met de room van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze met een houten lepel één voor één door de warme room totdat ze opgelost zijn. Spoel de vormpjes om met koud water en verdeel het roommengsel erover. Laat de panna cotta ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak de ananas schoon, snijd in kleine stukjes en doe in een kom. Leg de blaadjes munt op elkaar, rol op en snijd heel dunne plakjes. Zo krijg je mooie muntsliertjes. Schep die samen met de Malibu door de ananas. Dek de kom af met plasticfolie en laat in de koelkast de smaken intrekken tot gebruik.
Zet het vormpje omgekeerd op een bordje en schud voorzichtig tot de panna cotta los komt. Gaat dit lastig, doop dan het vormpje kort in heet water . Bestrooi met een laagje geraspte kokos. Serveer de ananas erbij.
* Gooi het vanillestokje na gebruik niet weg maar stop het in een potje met suiker.Zo simpel maak je je eigen vanillesuiker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*