Home » Kip uit de oven met citroen en salie
Kip uit de oven met citroen en salie

Kip uit de oven met citroen en salie

Niet alles wat ik in mijn keuken bereidt wordt even enthousiast ontvangen. Qua kipgerechten moet ik het op een of andere manier altijd opboksen tegen de Kentucky Fried Chicken. Een van de favoriete ‘restaurants’ van de heren in huis. Helaas won deze kip uit de oven met citroen en salie het niet van deze kipgigant….

KCF hotwings

Kip

Nou vind ik een hotwing op zijn tijd best lekker maar er kan zoveel meer lekkers met kip. Zondag maakte ik een heerlijke schotel van kip uit de oven met citroen en salie. Ik vond het echt zalig maar ik was dan ook de enige. Het zal dus niet meer op mijn repertoire komen maar ik wilde het jullie niet ontzeggen. Fan van kip? Maak dan ook eens deze hele kip uit de oven met honing en tijm!

Kip uit de oven met citroen en salie

Kip uit de oven met citroen en salie 

Wat heb je nodig (vier personen)
  • 4 kippenbouten
  • 2 tenen knoflook
  • 16 verse blaadjes salie
  • 2 citroenen
  • Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de knoflook in dunne plakjes. Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de kippenbouten. Schuif bij elke bout wat plakjes knoflook en 2 blaadjes salie onder het vel.

Leg de bouten in een braadslee of ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper. Pers 1 citroen uit en sprenkel het sap over de kip. Snijd de andere citroen in parten en leg deze ook tussen de kip. Verdeel de rest van de salieblaadjes over de schotel.

Sprenkel flink wat olijfolie over de kip. Bak in de oven in ca. 40 minuten goudbruin. Tussentijds 1 a 2 keer de kipstukken keren. Lekker met vers gebakken friet en een tomatensalade!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*