Home » My happy kitchen test: Jan pannenkoeken en poffertjes

My happy kitchen test: Jan pannenkoeken en poffertjes

Via ‘The insiders’, een online testpanel, mocht ik meedoen aan de grote Jan pannenkoeken test. Een enorme hoeveelheid kant-en-klare pannenkoeken en poffertjes kreeg ik vervolgens thuisbezorgd. Het was tijd om wat zwaarder geschut in te schakelen. My happy kitchen deed de test met een speciaal testpanel bestaande uit mijzelf (47), Nina (10), Milou (11) en Bodhi (10).

Jan pannenkoeken

Wat is het?

“Pannenkoeken die smaken zoals je ze zelf zou maken”. Een verpakking Jan pannenkoeken bevat 8 naturel pannenkoeken die je kunt opwarmen in de koekenpan met een klontje boter, in de oven of magnetron. Opwarmen in de pan wordt aanbevolen. In de magnetron heb je in 40 seconden een pannenkoek opgewarmd, een portie (6 stuks) poffertjes duurt 30 seconden. Op het etiket staan voornamelijk ingrediënten die je ook zou verwachten (melk, bloem, ei) en helaas ook suiker. Waarom nou vraag je je af?

Een pannenkoek bevat 150 kcal. Voor de poffertjes geldt globaal hetzelfde, ook suiker op de ingrediëntenlijst en 160 kcal per portie van 6 stuks.

Prijzen variëren (afhankelijk van aanbiedingen) tussen de € 1,50 en 2,00.

En, is het wat?

De kinderen namen de test uiterst serieus. En terecht! We begonnen met een simpele versie met poedersuiker. Wel gewoon uit de magnetron, de lunchpauze is al zo kort! De pannenkoek ging er in als… eh, pannenkoek! We noteren: “smaakt net zo lekker als echte”, “super dat het zo snel klaar is want de lunchpauze is al zo kort”, |”zelfs de eerste pannenkoek lukt nu meteen” en “ik vind het vooral goed dat de pannenkoek zo snel afkoelt”. Dat laatste leek mij eerder een nadeel maar dat vonden de dames niet: des te eerder kon je lekker je pannenkoek op eten zonder je tong te verbranden.

Pannenkoekentest Milou en Nina
De versies daarna, met o.a. spek en kaas, gingen net zo makkelijk naar binnen. De pannenkoeken zijn door bijna het hele testpanel goedgekeurd. Ikzelf was niet echt gecharmeerd van de toch iets wat zoete smaak, vooral omdat ik mijn pannenkoek het liefste eet met kaas.
Poffertjestest Bodhi

Over de poffertjes was het testpanel minder unaniem. Sommige vonden ze heerlijk, andere veels te vullend en compact. En waar de één echt nog wel een tweede portie wilde zat de ander na 10 poffertjes ‘bom’vol. Ook hier werd de snelle bereidingstijd en de temperatuur geroemd. Ik vind het persoonlijk echt niet te vergelijken met echte poffertjes, het heeft meer de structuur van een kleine dikke pannenkoek.

Eindconclusie: makkelijk en snel, en (wat de kinderen betreft) bijna net zo lekker als ‘the real thing’!

8 Comments

  1. Wat een leuk testpanel had je 😀 ! Haha de eerlijke opmerking 'dat de pannenkoek zo snel afkoelt' zou ik ook eerder als een nadeel ervaren maar ze hebben gelijk lunchpauze is zo kort 😉

  2. Haha wat een super leuk artikel! Leuk om het met kinderen te testen, heel ander oordeel dan de volwassene dus. Erg leuk!
    -Marijke-

  3. Ik ken deze kant en klare pannenkoeken en ze zijn ontzettend makkelijk, maar erg gaat niets boven een vers gebakken pannenkoek

  4. Kinderen zijn ook meer de doelgroep voor dit product denk ik. En die zijn tevreden 🙂

  5. Ja als ik alleen had getest was het oordeel een stuk minder gunstig uitgevallen! Zo zie je maar weer hoe smaken verschillen.

  6. Ik heb een berïcht voor de poffertjes van jan vrijdag gehaald bij de jumbo zaterdag kreeg ik visite dus poffertjes van jan op tafej wat scherts mijn verbazing niette vreten de inhoud was nog rouw en niet gaar vandaag teruggebracht naar jumbo met de klacht niet te pruimem im bak ze zelf wel dan zit er smaak aan sirry jan je kan er niet veel van ik doe het beter

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*