Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]
voorgerecht
Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ui
Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost präst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is dit! Een half harde gerijpte kaas met een heerlijke uitgesproken smaak. Ik kreeg meteen het idee om deze kaas te gebruiken in een heerlijke […]
Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)
Een gerechtje van mijn foodbucket list, deze Thaise viskoekjes. Ik heb ze al vaak gegeten bij de Thai maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb sowieso maar heel weinig voorgerechtjes op mijn blog staan. Hé, ik ben nu eenmaal een toetjesmens. Toch ben ik wel dol op snacken, en een […]
Vlaggetjesdag! Tartaar van haring
Vandaag is het Vlaggetjesdag. Vroeger was het uitvaren van de haringvloot na Pinksteren de aanleiding om Vlaggetjesdag te vieren. Tegenwoordig is de komst van de Hollandse Nieuwe voor veel mensen de reden om een dagje naar Scheveningen te gaan. Rond deze dag wordt ook het eerste vaatje haring bij opbod […]
Gnudi di ricotta met boter en salie
Op 24kitchen zag ik Jamie Oliver Italiaanse gnudi di ricotta maken. Nu heb ik een aantal jaar in Italië gewoond en veel geleerd over de Italiaanse keuken maar van gnudi had ik echt nog nooit gehoord. Het recept komt uit het boek Jamie’s comfort food. En comfort food is de […]
Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado
Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel meer lekkere gerechtjes maken met een avocado. Snel en makkelijk als ontbijt (met ei!), tussendoortje, voorgerecht of snack. Avocado met ei […]

