Home » Bakken » Pagina 30

Bakken

limoncello-ricotta taart

Limoncello-ricotta taart met amaretti bodem

Op een mooie Pinksterdag……maak je natuurlijk deze heerlijke limoncello-ricotta taart met een bodem van amarettikoekjes! Regen of zon, thuis of op visite, met zo’n taart kun je altijd aankomen! In het tijdschrift Delicious (maart 2016) kwam ik deze taart tegen en wist meteen: die moet ik maken! Ik ben dol […]

millionaires shortbread

Millionaires shortbread met karamel zeezout

Okay, ik heb al een recept voor Millionaires shortbread op mijn blog staan. En met dat recept is niet echt wat mis alleen….. het kan nog zo ontzettend veel beter! Ik maakte toen – als variatie – een ‘semi-gezonde’ bodem van havermout. Onzin natuurlijk, de shortbread waar deze lekkernij een […]

Garlic bread sticks

Garlic bread sticks (Olive Garden)

Toen wij een aantal jaar geleden door Amerika reisden moest en zou ik eten bij Olive Garden. Ik had deze restaurantketen al zo vaak voorbij zien komen in films en tv-series, daar wilde ik echt een keer gaan eten! Al was het alleen maar voor de beroemde garlic bread sticks, heerlijke […]

kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes bakken

Kwarkbolletjes van de bakker, ik hou ervan! Lekker met wat gezouten roomboter, niets meer aan doen! Zelf kwarkbolletjes bakken misschien? Quarkbällchen Kwarkbolletjes zijn redelijk gezonde lichte broodjes die perfect zijn als tussendoortje. Ze hebben een knapperige buitenkant en zijn zacht van binnen. Door de kwark zijn ze lekker eiwitrijk. Op […]

Lemon bars

Lemon bars, heerlijk frisse gebakjes!

Een bodem die wel wat weg heeft van boterkoek en daarop een heerlijke laag frisse lemoncurd. Deze lemon bars wil je maken! Lemon curd Lemon curd is een verslavend lekker goedje, dat ik graag maak voor bij de scones. Maar het is ook heerlijk in de yoghurt of om zo […]

breadsticks met walnoot en rozemarijn

Breadsticks met walnoot en rozemarijn

Sinds de pretzels ben ik weer helemaal bevangen door het broodbak virus. Brood bakken is zo leuk! Met een paar eenvoudige ingrediënten en ambachtelijk hand- (of soms machine)werk maak je de meest lekkere producten. In Amerika aten we weleens bij het restaurant ‘Olive Garden’ waar je bij het eten heerlijke […]