Sinds de pretzels ben ik weer helemaal bevangen door het broodbak virus. Brood bakken is zo leuk! Met een paar eenvoudige ingrediënten en ambachtelijk hand- (of soms machine)werk maak je de meest lekkere producten. In Amerika aten we weleens bij het restaurant ‘Olive Garden’ waar je bij het eten heerlijke […]
Bakken
Kletskoppen bakken
Koekjes bakken is dankbaar werk. Het is niet moeilijk en het resultaat eigenlijk altijd goed. Zelfs het meest eenvoudige koekje smaakt fantastisch als je het zelfgebakken hebt. Kletskoppen zijn harde dunne knapperige koekjes die voor een groot deel uit suiker bestaan. De luxe variant bevatten amandelen, de goedkopere vaak (ongezouten) […]
Subway M&M’s cookies
Jongeren lijken tegenwoordig echt een zwak te hebben voor alles wat van over de grote Atlantische Oceaan komt. Als het Amerikaans is, is het al snel goed. Ketens als Subway en Starbucks veroveren dan ook langzamerhand de Nederland markt. Die koffie van Starbucks, die vind ik dus echt niet lekker. […]
Pretzels bakken
Altijd als ik in Duitsland ben koop ik er wel eentje bij de bakker of een kraampje op straat: een heerlijke verse Duitsel pretzel. Knapperig van buiten, zacht van binnen, en met die heerlijke grove zoutkorrels op de buitenkant. Zelf een keer pretzels bakken stond al een poos op mijn […]
Apple crumble dessert
Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap: een heerlijk recept voor apple crumble! Deze maand mocht ik koken van de blog Bakken zonder beesten. Met als ondertitel ‘plantaardig bakken zonder poeha’. Op dit blog verzamelt Jessi, vegetariër en vegan-in-wording recepten zonder zuivel en/of ei. En dan heb ik het dus […]
Ouderwetse appeltaart
Mijn ouderwetse appeltaart is beroemd. En geliefd. En lekker. Volgens mijn familie althans. Iedere verjaardag moet ik ‘m maken. Als ik eens – uit luiheid of tijdgebrek – taart heb gekocht is iedereen teleurgesteld. Als ik verschillende taarten bak is de appeltaart altijd als eerste op. Hele lekkere appeltaart dus! […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

























































