Home » Pistache schuimgebak
pistache schuimgebak

Pistache schuimgebak

Waren de jaren 10 het decennium van de salted caramel, in de jaren 20 is alles pistache wat de klok slaat! Ik maakte van mijn favoriete hazelnootschuimgebak een pistache versie. Het is even een klusje maar dan je heb je ook wat. Heerlijke pistache schuimgebak!

Hazelnoot schuimgebak toetje

Hazelnootschuimgebak

Het gekke is dat ik nog nooit eerder zelf hazelnootschuimgebak gemaakt had. Overigens wel een (heel lekker een eenvoudig te maken) dessert versie ervan! Kreeg al gelijk weer trek in dit hazelnootschuimgebak toetje! Volgens mij kent iedere regio wel een vorm van hazelnootgebak, al dan niet onder een bepaalde naam of van een bepaalde bakker. In mijn geboorteplaats Zaandam was dat de Turko taart van Bakkerij Buter. In Den Haag is dat het beroemde hazelnootgebak van Maison Kelder.

Pistache pasta

Ik gebruikte de pistache pasta van So Vegan so fine. Deze bevat 15% pistachenoten. Niet heel veel, maar prima om te verwerken in gebak waarin ook al voldoende nootjes zitten.

pistache schuimgebak

Pistache schuimgebak

pistache schuimgebak

Pistache schuimgebak

Een lekkere variant op het bekende hazelnootschuimgebak, dit keer met pistachenoten en -créme
Print Pin
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 gebakjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 75 gram suiker
  • 100 gram pistache noten
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 350 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pot pistachepasta

Aan de slag!

  • Klop de eiwitten stijf met de suiker. Maal 75 gram pistachenoten fijn en spatel dit met de poedersuiker en maizena door het eiwitschuim.
    3 eiwitten, 75 gram suiker, 100 gram pistache noten, 150 gram poedersuiker, 1 eetlepel maizena
  • Doe het schuim in een spuitzak met glad mondje en spuit 12 cirkels (6 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier. Bak in een oven op 160 graden in ca 35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Doe in een spuitzak. Verkruimel 4 schuim cirkels en meng hier de resterende 25 gram grof gehakte pistachenoten door.
    350 ml slagroom, 1 zakje klopfix, 1 zakje vanillesuiker
  • Leg 4 cirkels op een bord en smeer op iedere cirkel een dikke laag pistachepasta. Spuit hier een laagje slagroom op en bedek met een schuimcirkel (op z’n kop, platte kant boven).
    1 pot pistachepasta
  • Strijk de zijkanten met een spatel af met slagroom en wentel door de pistache-schuim kruimels. Eindig met een slagroom toef bovenop. Zet een uurtje in de koelkast.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*