Ik had dit jaar eigenlijk net te weinig tijd om extra paas recepten te maken. Eerst baalde ik, maar toen dacht ik: wacht even, je hebt al zoveel lekkere recepten voor Pasen op de blog staan, daar kun je een heel ontbijt-, brunch of lunchtafel mee vullen. Dus zet ik […]
Feestdagen
Mimosa 2.0 met eetbare parels
Bij het tv programma ‘Binnenste buiten‘ had ik gezien hoe je zelf zogenaamde eetbare ‘parels’ van vloeistoffen kunt maken. Dat wilde ik eens proberen! Ik bedacht dat het wel tof zou zijn om parels te maken van jus d’orange, en deze te gebruiken in een moderne versie van de mimosa, […]
Coquilles met truffel
Als je een keer wilt uitpakken tijdens een etentje maar niet uren in de keuken wilt staan, maak dan eens als voorgerecht deze coquilles met truffel. Een showstopper, die ook nog eens binnen een paar minuten op tafel staat. Coquilles Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen, coquille Saint Jacques of […]
Hartige soesjes met kaas en paté
Soesjes met kaas kocht ik vroeger bij een goede bakker bij ons in de wijk. Die bakker is er al lang niet meer, en ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit meer hartige soesjes met kaas heb gezien bij een bakker. Dan maken we ze toch gewoon zelf? Ook heerlijk […]
Melted snowman cookies
Ik zou deze koekjes eigenllijk gewoon ‘gesmolten sneeuwpop koekjes’ moeten noemen, maar melted snowman cookies bekt gewoon net even lekkerder! En lekker, dat zijn ze! Snowman De koekjes zijn eenvoudig te maken maar het effect is super schattig. Ik gebruikte een stift met eetbare inkt om de ogen en mond […]
Mini kerststol
Ik hou – nee ik hield – niet van kerststol. Dat dacht ik altijd. Totdat ik het een keer zelf maakte. Voor mijn man, hij is er namelijk dol op. En omdat je uiteraard altijd moet proeven wat je maakt, nam ik een plakje van deze mini kerststol. Met gezouten […]