Feestdagen

kerst vetbollen maken

Kerst vetbollen maken doe je zo!

Of het een witte kerst wordt kan ik je nog niet vertellen, maar wat ik wel weet is dat vogels altijd blij worden van een vetbol in de winter. En hoe leuk is het dan om in december deze kerst vetbollen in je tuin te hangen? Vetbollen maken Vetbollen maken […]

Caprese candy canes

Soms gaat het niet om wat je serveert, maar hoe je het gerecht serveert. Dit eenvoudige maar oh zo lekkere voorgerecht wordt ‘christmas all over’ door het te serveren in de vorm van candy canes. Caprese candy canes! Insalata caprese Insalata caprese is een heerlijke Italiaanse salade, gemaakt van de […]

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Door gastblogger Dieneke van der Waal – We zitten alweer in de donkere dagen voor kerst. Door de Corona crisis lijkt het wel of dit jaar deze dagen eerder beginnen dan andere jaren. Iedereen is bezig met kerst, de tijd dat we heerlijk met kerstmuziek op de achtergrond ons hele […]

Stoofperen maken

Geen kerstdiner in onze familie zonder stoofperen op tafel. Maar ook als het geen kerst is maak ik iedereen wel blij met een heerlijke schaal stoofperen. Stoofperen maken kan op allerlei manieren. Zo maak ik die van mij! Stoofperen in partjes of heel? Voor stoofperen gebruik je Gieser Wildeman peren […]

gingerbread mini cupcakes

Gingerbread mini cupcakes

Omdat er tijdens de feestdagen al genoeg gegeten wordt, leek het me een leuk idee om deze traktatie voor bij de koffie ‘mini’ te maken. Wel de lekkere smaak, niet al die caloriën. Deze gingerbread mini cupcakes zijn heerlijke eenhaps gebakjes! Gingerbreadmen Het recept voor gingerbread verschijnt voor het eerst […]

Christmas crackers van filodeeg met brie en cranberry

Zijn ze niet schattig, deze christmas crackers van filodeeg? Ik vulde ze met brie en een compote van cranberry. Een heerlijk licht voorgerechtje voor kerst! En niet duur, de ingrediënten kosten je nog geen € 1,50 per persoon. Christmas crackers Christmas crackers zijn een echte Engelse traditie, die al sinds […]

open lasagne met gekonfijte eendenbout

Open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui

Dit voorgerecht is zo’n smaakbommetje, dit moet je gewoon een keer maken. Bovendien kun je het prima voorbereiden en op het moment supreme eenvoudig ‘opbouwen’. Ideaal dus voor het kerstdiner, deze open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui Gekonfijte eendenbout De gekonfijte eendenbout is al voorgegaard dus hoef je […]

Inspiratie voor de mooiste kerstcadeaus

Ondanks dat Kerst dit jaar anders zal worden dan andere jaren, cadeautjes geven blijf ik doen. Ik geef ze af, stuur ze op of we gaan in kleine clubjes bij elkaar op bezoek. Mijn cadeaus koop ik online, ik heb gemerkt dat ik winkelen op dit moment echt niet prettig […]

Geschiedenis van de pepernoot

Geschiedenis van de pepernoot (en kruidnoot natuurlijk!)

In mijn reeks met geschiedenisverhalen mag in deze tijd van het jaar de geschiedenis van de pepernoot natuurlijk niet ontbreken. En dan doen we de kruidnoot er ook meteen bij! Geschiedenis van de pepernoot Pepernoten werden vroeger ook wel peperneut of peperbol genoemd. Ze worden gemaakt van roggebloem met honing en […]

culi cadeautjes onder 10 euro - fudge

10 leukste culi cadeautjes onder 10 euro

Liefhebbers van koken en lekker eten in de familie? Die maak je vast en zeker blij met een van deze culi cadeautjes onder 10 euro! Culi cadeautjes onder 10 euro Koekje erbij? Uitsteekvorm om een koekjeshuis te maken. De drie losse vormen zijn na het bakken aan elkaar te ‘plakken’ […]