Feestdagen

eendenborstsalade

Salade met gerookte eendenborst en vijgen

Soms zorgt de manier van opdienen ervoor dat een ‘doodgewone’ salade opeens een ware eyecatcher wordt. Door deze salade met gerookte eendenborst en vijgen op te dienen in een kransvorm, is het een perfect bijgerecht voor je kerstdiner, -buffet of high tea! Truffeldressing Je kunt voor deze salade met gerookte […]

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio doet het altijd goed als lekker en luxe voorgerecht tijdens de feestdagen. Maar het is ook leuk – en niet te beschrijven zo lekker – om er eens een carpaccio bonbon met truffelcrème van te maken. Deze combi is echt goddelijk en ziet er ook nog eens feestelijk  uit! […]

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Vorig jaar was de eetbare amuselepel met truffelcrème een groot succes. Vooral in combi met de winactie van de leuke lepelvormpjes. Dat gaan we dus dit jaar maar eens overdoen! Deze keer maak ik een eetbare amuselepel met gorgonzolacrème. En in de My happy kitchen adventskalender op Facebook en Instagram […]

Allerhande cover kerst

Allerhande kerst trends 2019

Nu het Sinterklaas is geweest mag ik van mijzelf echt losgaan met Kerst. En hoe kun je dat beter doen dan met de kerst Allerhande?! Die ligt vanaf vandaag in de winkel maar ik had de eer om vorige week al aanwezig te zijn bij de presentatie van de cover […]

kerstkaarten maken doe je zo

De mooiste kerstkaarten maak je zo!

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik dol ben op kerst. En op echte post. Want echte post is cool! Zo heb ik een jaar lang iedere week iemand een brief of kaartje gestuurd. Zomaar, om wat extra aandacht te geven. En dat hoeft helemaal […]

adventskalenders 2019

De leukste adventskalenders 2019

Het is weer tijd om een adventskalender aan te schaffen, want over minder dan 3 weken mag je al gaan openmaken. En de kalenders gaan hard, want ze worden steeds populairder. Ik zet zoals gebruikelijk weer de leukste adventskalenders 2019 voor je op een rij. Veel foodiekalenders natuurlijk, maar ook […]

matses

Dit is waarom we matses eten met Pasen

Voor mij zijn matses onlosmakelijk verbonden met Pasen. Bij het ontbijt of de brunch hoort zo’n cracker besmeerd met boter en royaal bestrooid met suiker er gewoon bij. Maar waarom we matses eten met Pasen, dat wist ik eigenlijk niet. Ik zocht het voor je uit! Joodse traditie Een matse is in […]

paalchocolade

De lekkerste recepten voor de paasbrunch!

Als je zo de reclamefolders bekijkt, is Pasen een soort Kerst geworden. Van huis uit ken ik eigenlijk alleen het paasontbijt. Later is dat een beetje verschoven naar de paasbrunch maar als ik de Lidl, AH en Jumbo moet geloven gaat iedereen nu massaal de familie uitnodigen voor het paasdiner […]

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

In een van mijn favoriete tijdschriften (Happy in Shape, ken je het al?) stonden laatst een aantal recepten uit het kookboek van restaurant ‘The Avocado show’. Mijn oog viel meteen op ‘The eggcellent’. Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus, wat wil je nog meer? Had ik al gezegd dat er […]