Home » Culinaire adventskalenders
Baileys adventskalender

Culinaire adventskalenders

Ik ben dol op adventskalender, koop er ieder jaar minstens twee. Een beauty variant, zoals mijn favoriete adventskalender van The Bodyshop, en een culinaire variant, met chocolade, thee, bier, wijn of kaas!  Hieronder vast wat inspiratie voor culinaire adventskalenders voor als jij net zo’n fan bent als ik! *Dit is een update voor 2023. Ik zal in de loop van de komende weken nieuwe culinaire adventskalenders toevoegen. Wees er op tijd bij, de kalenders zijn meestal snel uitverkocht!

adventskalender

Culinaire adventskalenders

Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het wordt gebruikt om toe te leven naar Kerstmis en is langzamerhand komen overwaaien vanuit landen als Duitsland en Oostenrijk. Advent is de naam voor de periode voor kerst en komt van het Latijnse woord adventen, wat komst betekent. De adventskalender begint op 1 december en het laatste vakje wordt geopend op 24 december.

Culinaire adventskalenders: Pringles

Twelve days of christmas

Steeds vaker zie je ook kalenders met 12 in plaats van 24 vakjes. Deze refereren aan de zogenaamde twelve days of Christmas. Start je bij een gewone adventskalender op 1 december, de twelve days of christmas start op de dag na Kerst, op 26 december. En loopt tot Driekoningen op 6 januari. The Twelve Days of Christmas (De Twaalf Dagen van Kerstmis) is een Engels kerstlied dat behoort tot de populairste en vaakst opgenomen kerstliederen van de afgelopen eeuw. Het lied werd voor het eerst gepubliceerd in Engeland in 1780. De nieuwe Pringles adventskalender 2023 (met wel 24 vakjes!) shop je hier!

Thee adventskalender

Theeliefhebbers worden blij van deze adventskalender van Pickwick. Voor € 9,99 haal je 24x twee theezakjes uit de kalender.

Waterdrop adventskalender

Nooit meer saai water met de waterdrop adventskalender. Met 25 fruitige smaken waterdrops voor € 21,90.

Knallend de decembermaand door!

Fan van gembershotjes!? Met deze kalender knal je de maand lekker door. Voor € 59,90 te koop.

Nostalgisch snoepgoed

Was jij kind in de jaren 80 of 90? Dan wil jij deze adventskalender vol met nostalgisch snoepgoed! 

Port adventskalender

Liefhebber van port (anders ik wel!)? Dan verwen je jezelf vast met deze port adventskalender, gevuld met 24 flesjes Quevedo Port.

Nootje?

Een lekker nootje of chocolaatje bij je glaasje port? Koop dan ook deze adventskalender van de notenshop!

12 nights of wine

Geen 24 maar 12 flesjes, dus iets later in december starten met drinken dan maar! 12 tubes exclusieve wijn voor € 42,95

Bonne Maman adventskalender

Ook dit jaar is er weer een Bonne Maman adventskalender. Deze kost € 34,90. LET OP:  met de code INSTA_ADVENTBM23 geldt bij aankoop van de adventskalender gratis verzendkosten twv € 8,95 (geldig tot 1 november 2023 en op=op). Ook staan er op de site leuke christmas crackers gevuld met jam en mooie cadeauboxen!

Merry Beermas

Heel veel bier voor de bier liefhebbers. In deze adventskalender van Craftonly weer 24 unieke ambachtelijke bieren. Dat wordt genieten voor € 79,99

Er zijn ook nog bier adventskalenders van Beerinabox, Brewdog, Mister Hop en Beerwulf

Oil en vinegar adventskalender

Ook mijn favoriete delicatessenwinkel heeft een adventskalender. Boordevol olie, azijnen en kruiden. Als de kalender online is uitverkocht, is deze vaak nog wel in de winkels verkrijgbaar voor € 69,50

Culinaire adventskalenders mymuesli

MyMuesli

Mymuesli heeft dit jaar maar liefst vier soorten adventskalenders. De Muesli (€ 59,95) met 24 mueslismaken, de Deluxe adventskalender (€ 149,90) met muesli, chocs en thee en de havermout kalender voor € 49,95. Ook is er een teatime adventskalender (€ 29,90) met 20 geurende theesoorten en chocolade snacks.

Just Spices

Kruiden adventskalender

In deze just spices adventskalender krijg je iedere dag een kruidenmix plus een receptenkaart. Van avocado topping tot pizza en pasta kruiden, voor een smaakvolle decembermaand. Te koop voor € 29,92.

Tony Chocolonely

Tony Chocolonely

Toegeven, een adventskalender met chocolaatjes is niet bijster origineel. Maar wat maakt dat uit als het van die lekkere Tony Chocolonely chocolaatjes zijn? Het enige probleem zal zijn om het bij eentje per dag te houden…Te koop voor € 19.95.

 

Koro adventskalender

Ook foodie webshop Koro heeft adventskalenders, met chocolade-, noten- en fruitige lekkernijen van 24 coole voedingsmerken en foodinnovaties. Ook is er vegan variant! Verkrijgbaar vanaf € 58,00

Nespresso adventskalender

Bakje koffie?

24 lekkere bakjes Nespresso koffie, om iedere adventsdag goed te beginnen! Voor € 7,99 online te bestellen. Er is ook een kalender voor de Dolce Gusto.

Voor vurige types!

Voor € 15,00 verras je een vurig type met deze hot sauce adventskalender

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. O heerlijk, ik hoopte al dat er weer een Oil and vinegar kalender zou komen. Meteen besteld! De afgelopen jaren had ik er een van Rituals, nu twijfel ik over The Bodyshop.

  2. The Body Shop heb ik ook gekocht! Nu denk ik dat ik gewoon lekker al op 7 november begin met om en om een cadeautje van Oil and Vinegar en The Body Shop: 48 dagen plezier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*