Feestdagen

Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Het is bijna Pasen, dus had ik bedacht om wat extra eierrecepten op mijn blog te plaatsen. Want een eitje is altijd lekker, ook als het geen Pasen is. En deze frittata uit de oven is zo gemaakt en lekker als warme lunch of borrelsnack. De frittata doet het overigens […]

oeuf en cocotte

Oeuf en cocotte – eieren uit de oven

In de aanloop naar Pasen experimenteer ik graag met allerlei recepten met ei. Ik ben dol op eieren, op allerlei manieren bereid. Gebakken, gekookt (stevig wit, zachte dooier!), roerei met spek of verwerkt in een soufflé. Maar bijvoorbeeld ook in deze Franse klassieker, de oeuf en cocotte. Gezellig en lekker […]

Dutch baby of pannenkoek uit de oven

Voor de maandelijkse foodblogswap mocht ik dit keer koken van de blog van Tessa van Patesserie. Altijd leuk, want wat staan er een lekkere dingen op haar blog! Tessa is echt de bakkoningin onder de bloggers. Mijn oog viel al snel op de Dutch baby, die al een poosje op […]

kerstballen decembermaand sfeermaand

Fijne kerstdagen!

Vandaag geen recept of geschiedenisverhaal online. Met kerst ga ik – en hopelijk jij ook – lekker offline en genieten van alle gezelligheid, cadeautjes en lekker eten met de mensen die je liefhebt. En ook morgen – tweede kerstdag – laat ik de iPad en computer uit. Bij ons thuis […]

geschiedenis van de kerstman

Geschiedenis van de kerstman

Tussen alle geschiedenisartikelen op mijn blog, mag in deze periode van het jaar de geschiedenis van de kerstman natuurlijk niet ontbreken! You better watch out, you better not cry, better not pout i’m telling you why, Santa Claus is coming to town! Geschiedenis van de kerstman De kerstman zoals we […]

zelf gezouten karamelsaus maken

De lekkerste homemade kerstcadeaus

Wat geef je iemand die alles al heeft? Of iemand die je eigenlijk niet goed genoeg kent? Vaak kom je dan uit op een flesje doucheschuim of een mooie kaars. Maar iets geven wat je zelf hebt gebakken of gekookt is eigenlijk vele malen leuker! Je geeft ermee niet alleen […]

Hartige macaron met eendenlevermousse

Al heel lang stond het op mijn ‘to cook’ lijstje: het maken van een hartige macaron. Ik had alleen geen idee hoe? Want hoe vervang je dan de broodnodige poedersuiker in het recept van het koekje? Ik vroeg om advies en ging voor kerst eindelijk aan de slag. Met dit […]

Lapsang mocktail met granaatappe

Lapsang mocktail met granaatappel

Ik dronk voor het eerst lapsang thee tijdens een high tea in het chique hotel Des Indes. Een bijzondere ervaring. De tweede keer was in een hippe mocktail (een alcoholvrije cocktail) bij restaurant Zheng. Zo niet bijzonderder (is dat een woord)? Deze mocktail heb ik geprobeerd na te maken omdat […]

Hoe dek je een tafel

Online inspiratie voor een heerlijk kerstdiner

Naast het doorbladeren van de supermarktbladen en de vele kookboeken uit mijn kast, doe ik inspiratie voor het kerstdiner vooral online op! Bij andere bloggers, culi websites of door middel van handige apps. Ook reuzehandig wanneer je in de supermarkt staat of bij de slager. Om op te zoeken hoeveel […]

ijstaart met chocolade en karamelsaus

IJstaart met chocolade en karamelsaus

Deze ijstaart met chocolade en karamelsaus is het ideale kerstdessert. Makkelijk te maken, goed voor te bereiden, leuk te decoreren en he, wie maak je nu niet blij met ijs, chocolade en karamel? Vienetta Deze taart heeft wel wat weg van de bekende en klassieke vienetta. Ook al zo’n geliefd […]