Beef Wellington is een klassiek gerecht, van ossenhaas met paddenstoelen en ham, verpakt in bladerdeeg en gegaard in de oven. Heel eerlijk? Bij mij mislukt dit gerecht regelmatig. Vooral omdat het bladerdeeg niet goed wil garen. Ik bedacht daarom deze hippe ‘deconstructed’ versie. Ofwel alle onderdelen van de klassieker, maar […]
Kerst
Pani puri caprese
Noem het vloeken in de kerk of fusion avant la lettre, feit is dat deze pani puri caprese super lekker is. India meets Italy, in een smakelijk en feestelijk voorgerecht! Pani puri Pani puri is een populaire Indiase streetfood die bestaat uit een knapperig, hol gefrituurd deegballetje (de puri), gevuld […]
Kerst suikerklontjes maken
Wanneer je de visite deze kerstdagen koffie of thee wilt serveren, dan staat een schaaltje met kerst suikerklontjes wel zo leuk op tafel! Je maakt deze suikerklontjes eenvoudig met ingrediënten die je al in huis hebt en een beetje geduld! Siliconen vorm Alles wat je nodig hebt is kristalsuiker en […]
Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar
Deze heerlijke amuse van zalmtartaar met soja kaviaar is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen nog op het laatste moment de amuselepels hoeft samen te stellen. Een heerlijk éénhaps voorgerechtje waarmee je indruk maakt bij het kerstdiner! Zalmtartaar Ik maak de zalmtartaar van gerookte zalm, die ik op smaak […]
Cadeautips voor foodies
Is jouw oma, vriendin, moeder of buurvrouw een echte lekkerbek? Zoek niet verder, want dit zijn de leukste cadeautips voor foodies! Van een gepersonaliseerde snijplank tot de rasp der raspen. Cadeautips voor foodies Gepersonaliseerde borrelplank Zei er iemand borrel? Wat is er nu gezelliger dan een borrelplank vol lekkere hapjes? […]
Siroop voor koffie: kaneel-, karamel- en gingerbreadsiroop
Mijn zoon is dol op van die zoete Amerikaanse koffie, zoals ze die bij Starbucks serveren. Ik koop weleens een flesje siroop voor in de koffie voor hem, maar deze zijn best duur. Dus bedacht ik me dat ik dat toch ook eenvoudig zelf moest kunnen maken. Voor een fractie […]

